Savet za kupovinu sata

Savic Sasa

New member
Cenjeni forumasi,

Od rane mladosti satovi su mi skretali paznju,ali do sada nikada nisam imao sat.Verovatno je to posledica podsvesne zelje da jednoga dana kupim "ozbiljan" sat,kako neki kazu, sat za ceo zivot !?

O satovima,naravno neznam nista,samo na osnovu izgleda,laicki odlucujem sta mi se dopada.To znaci da nemam omiljenog proizvodjaca,poznata su mi samo imena vecine vodecih proizvodjaca satova.

Sada sam u situaciji da kupim nesto pristojno,pa bih zamolio postovane forumase za pomoc oko izbora.

Evo ja cu reci sta mi privlaci paznju,znajuci da je raspon cena ovoga sto sam po internetu gledao prilicno veliki,ali to je posledica neznanja,pa se nadam da mi nece biti zamereno.

-L1.645.4.52.4
NEW LONGINES HERITAGE COLLECTION CONQUEST MENS WATCH

-
L2.640.4.51.2
NEW LONGINES MASTER COLLECTION MENS WATCH

-L2.713.4.13.0
NEW LONGINES SPORTS LEGENDS WEEM MENS WATCH

-IWC Portofino Automatic Mens Watch 3563-05

-431.13.41.21.01.001
NEW OMEGA DeVILLE CHRONOMETER MENS WATCH
( koliko vidim pod sifrom 431.10.41.21.01.001 postoji varijanta sa metalnim kaisem,pitam se da li je pametno kupiti odmah takav ili kasnije menjati kais ?? )

Nadam se da je koliko-toliko jasno kakav mi se izgled sata dopada !? Najprostije receno,"masivan" sat,jednostavnog izgleda ( bez raznih stoperica,pokazivaca strana sveta i sl.)

Evo to su neke moje dileme,molio bih za savet i pomoc.

Pozdrav.

Dobrodošao na forum.:)

Među nabrojanim satovima moj favorit što se izgleda tiče je Conquest, volim takav dizajn. Daću ti još jedan predlog o kome možeš da razmisliš:

Eterna Reveil

61402771YHvQxu_ph.jpg

Postavih slike satova kako bi članovi mogli da vide o kojim modelima je reč... :)

Longines L1.645.4.52.4
l16454524main.jpg

Longines L2.640.4.51.2
movadobaby2167253050408.jpg

Longines
L2.713.4.13.0
movadobaby2166392365984.jpg

IWC Portofino 3563-05
iw3563-05main.jpg

Omega DeVille 431.13.41.21.01.001
omega-deville-4311341210.jpg

Omega DeVille 431.10.41.21.01.001
omega-deville-4311041210.jpg

Longines conquest bi bio moj izbor!
Evo i zasto, mehanizam provereno dobar, klasican dizajn sa markerima umesto rimskih brojeva, dimenzije odgovarajuce i cena najprihvatljivija, i sve to sa znakom Longinesa.
Sa druge strane, koji god da odaberes od ovih satova neces pogresiti.

Zahvaljujem svima na misljenjima,predlozima i savetima.U medjuvremenu sam imao priliku da u Beogradu i Skoplju vidim uzivo neke od pominjanih satova,kao i da saznam njihove cene.

Koliko sam uspeo da vidim i sa satovima,kao i sa vecinom drugih stvari,je situacija po pitanju cene,najblaze receno interesantna izmedju USA i Evrope !

Trenutno mi je prijatelj u Americi,pa cu probati da mi otuda donese sat.Na kraju krajeva,za oko mi je zapao model Longines Master L2.689.4.51.6 .

Ljudi koji prate ovaj sajt verovatno znaju o kom satu se radi,ali evo ipak da se vidi :

L2.689.4.51.6_main.jpg

Verovatno ce ovo biti moj definitivan izbor.Da li sam pogresio,vreme ce pokazati obzirom da sam potpuni laik kada su satovi u pitanju.

Svima se jos jednom zahvaljujem.

Pozdrav.

Postovani forumasi,

Nadovezujem se na moj prethodni post.Naime sat koji mi je "zapao za oko" ima u USA relativno dug rok isporuke,pa sam poceo da razmisljam o "alternativnom satu" pod oznakom:

Longines L2.640.4.51.2
movadobaby2167253050408.jpg

Koliko sam razumeo ovo je sat sa manuelnim navijanjem ? Interesuje me takodje,da li je na njemu moguca naknadna montaza metalnog kaisa ?

Molio bih jos jednom za misljenje,ovoga puta konkretno o ovom satu !

Unapred zahvaljujem.

Ukoliko je moguce - probaj da uzmes ovaj sat sa metalnom narukvicom, a da naknadno uzmes kozni kais!

Da li si obratio pažnju na mere tj. dimenzije ovog sata?
Po meni,to je sat preterane veličine(za neupućene to je 47.5mm) i jedina "mana" tog sata....:nono:

sto je mana....ukusi su razliciti,to profo sto si se preoretisao na te ladys dimenzije nijo ti nije kriv....:))))))
salim se..
ona OMEGA je prelepa

I meni bi najvise "prijalo" da je moguce da sat bude odmah sa metalnim kaisem,reci cu prijatelju da pita.A sto se dimenzije tice i ja sam razmisljao kako bi to izgledalo,jer nisam siguran da je medju modelima koje sam gledao uzivo bilo sata te velicine ?!
Medjutim,nekako se vise "plasim" da sat ne bude mali,posto sam vidjao satova "razne fele",malih dimenzija i to mi se vise ne dopada nego da bude malo veci.
Zato sam uslovno receno preskocio ovaj model,koji je "samo" 42mm :

L2.666.4.51.6

Zavisi koliki ti je obim i oblik zgloba, ali 42mm je velicina koja savrseno stoji ovom satu, koji si nekako previse lako odbacio :(. Cak je na zglobovima manjim 18 ili 19cm mozda i prevelik (za jedan svecaniji sat). Ja ti savetujem da ga ponovo razmotris!

Polako ulazim u totalnu konfuziju. Posle "vladas"-ovog posta merio sam obim zgloba,negde je 18-18.5 cm.Izgleda da ne bi bilo lose da nadjem negde da probam obe velicine ( bilo kog proizvodjaca ) !?
Videcu da li je to u Vranju moguce.

Probaj da, kad gledas velicinu sata, probas slican sat, koji ima manju koronu (spoljni prsten) - jer to utice na opste poimanje velicine sata. Ovi Longines-i kao i vecina dress satova imaju usku koronu pa cifer dolazi do izrazaja i sat izgleda nesto vece.

U svakom slucaju - ideja da probas isti ili sto slicniji sat je na mestu!

Kao sto sam predpostavljao,tesko ce biti u Vranju videti nesto sto ce biti slicno satovima o kojima govorimo.Bio sam po gradu,niko od prodavaca satova nezna koje su velicine satova koje prodaju.( Festine,Sectori i sl. )
Ja bih,"zdravorazumski" rekao da ovde nema sata cija je velicina 47mm. Ako mogu probacu da odem negde "na stranu" ,videcemo.

Evo,nekako sam nasao neku radnju koja prodaje Fossil satove i video neka dva "malo veca" modela :

Ova velicina mi otprilike odgovara:

[TABLE="class: techSpecTable"]
[TR="class: techSpecRowHeader"]
[TD="class: techSpecHeader, colspan: 2"]Watch Information[/TD]
[/TR]
[TR="class: techSpecRow"]
[TD="class: techSpecTD1"]Brand Name:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]Fossil[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Model number:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]FS4310[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Part Number:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]FS4310[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Model Year:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]2011[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Item Shape:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]round[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Dial window material type:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]Mineral[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Display Type:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]analog[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Clasp:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]Buckle[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Case material:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]stainless-steel[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Case diameter:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]45 millimeters[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Case Thickness:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]12.40 millimeters[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Band material:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]patent leather[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Band length:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]mens-standard[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Band width:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]24 millimeters[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Band Color:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]black[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Dial color:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]black[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Bezel material:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]stainless-steel[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Bezel Function:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]tachymeter[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Calendar:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]Date[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"]Special Features:[/TD]
[TD="class: techSpecTD2"]screw-down-crown, shock-resistant, water-resistant[/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"][/TD]
[TD="class: techSpecTD2"][/TD]
[/TR]
[TD="class: techSpecTD1"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ovo je definitivno,za moj ukus preveliko

[TABLE="width: 400"]
[TR]
[TD]
spacer.gif

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Fossil FS 4244

Case Size: 52 mm
Case Thickness: 12 mm
Band Width: 24 mm
Water Resistant: Up to 5 ATM
Warranty: 11-year limited
Origin: Imported

Ali je ipak pitanje,kako bi mi se cinili satovi koji me zanimaju uzivo ? Ipak nije to samo pitanje velicine. Bice to kupovina "na slepo",trebace srece da ne bude razocarenja.

Hvala ti Milane.....
Nadam se da ne pričaš kao što pišeš...:afraid:
Ma šalim se :haha:

Djordje mislim fala ti za ovaj Like...zasluzio sam,za ostale koji su jedva cekali sam se i nadao....
moracu svaku pravopisnu gresku neciju da gledam i da Lajkujem :)

Back