Seiko 5 7009A

yanbo

New member
Danas sam nabavio Seika ali sam primetio da sekundara ide mnogo brže nego što treba i sat neverovatno žuri. Kada sam skinuo poklopac, primetio sam da opruga balanse radi nepravilno, tj. jedna trećina opruge miruje.Kada sam balansu skinuo opruka je potpuno ok tj. pravilnog oblika.O čemu se ovde radi.
HVALA:yes4:

Nisi napisao kako radi nakon ponovnog sastavljanja...? Pretpostavljam da je uzrok neki udarac zbog kojeg je dio spirale zaglavio. Nagađam... Imao sam sličan slučaj kad je spirala iskočila iz regulatora i sat je jako žurio. Nakon namještanja, sad radi oko -2 sec/dan. To što ljudi pričaju da petice nekad "polude" u većini slučajeva se riješava namještanjem spirale.
:thumbup:

Nisi napisao kako radi nakon ponovnog sastavljanja...? Pretpostavljam da je uzrok neki udarac zbog kojeg je dio spirale zaglavio. Nagađam... Imao sam sličan slučaj kad je spirala iskočila iz regulatora i sat je jako žurio. Nakon namještanja, sad radi oko -2 sec/dan. To što ljudi pričaju da petice nekad "polude" u većini slučajeva se riješava namještanjem spirale.
:thumbup:

Hvala, i upravo je to i bilo pa sam problem rešio uspešno.
Pozdrav:adore:

Back