Seiko 6r15 mehanizam

banja

New member
Planiram kupiti jedan Seiko sa 6R15 mehanizmom :man_in_love: pa me interesuje vasa iskustva u vezi istog..? Malo sam guglao i koliko vidim poseduje Hacking, hand windable, 50 hour power reserve... Pored svega ovoga, da li postoji jos neka bitna razlika koja ga izdvaja od recimo 7s26/36.. Kako se pokazao u praksi?

Nadam se da ovakva tema vec ne postoji, ukoliko da, neka me dragi forumasi preusmere, a ja cu da kupim cvikere da bolje vidim... :hmpf:

:aetsch:

skoro sam čitao na watchuseek iskustva i poređenje sa 7s26.po njima mehanizam je 70% 7s26,stim što je tačniji,veće rezerve i plus naprednije opcije.uglavnom su zadovoljni sa odnosom cena/kvalitet i preporučuju ga .po proizvođaču je mehanizam komplet nov.sve u svemu ja bih ga uzeo :).
verujem da će ti moderatori bolje pomoći u izboru.poz

Mehanizam je za preporuku samo je problem što ga Seiko stavlja u JDM modele,s izuzetkom jednog modela iz Premier serije(SPB011/009/007).
Po meni,najbolji model sa ovim mehanizmom je Seiko Sumo(SBDC001/003),a cijena mu je oko 650€ sa svim taksama.

Upravo me je to i najvise zanimalo, njegova slicnost/razlika sa 7s26/36 mehanizmima...S obzirom da se stavlja u dosta skuplje modele,od modela sa 7s mehanizmima, logicno je da je u nekim segmentima bolji od pomenuta dva, tj. da je recimo za klasu bolji....E sad sve je to lepo teorijski, pitanje je kako se ponasa u praksi...I ja sam citao na watchuseek iskustva i poređenje ovog mehanizma i po njima 6R15 mehanizam opravdava ocekivanja...Mislim, ipak je to SEIKO napravio pa s tim , tesko da moze biti lose...

Dalibore, ova dva Sumo modela su prelepa... Ja sam se poprilicno zagrejao za Seiko Sarb035...lep, elegantan, upravo ono sto mi treba...Da mislim da je i on JDM model, medjutim nije ga nemoguce naci...Ipak,cena mu je malllcice paprena, pogotovo za danasnje uslove ( oko 500 evrica)...Zato me je prevashodno interesovao ovaj mehanizam, tj. da li opravdava njegovu cenu...

;)

Back