Što se tiče delova, to mi je malo bzv, pričati o nabavci istih, jer oba mehanizma su dovoljno kvalitetna, tako da u normalnoj upotrebi nema šta da se menja, a ako do toga dođe ne daj bože, sat je verovatno pretrpeo preveliko oštećenje nekim udarcem, tako da će se i sama popravka teško isplatiti... Jer šta bi to moglo da se pokvari, ja bih pitao časoničara, što bi prestavljalo problem, a i koliko bi bila popravka istog... Sa druge strane ETA jeste "bolja", ali koliko je to bitno u realnoj upotrebi, i ako se krene tim putem uvek ima nešto što je za malo bolje... Konkretno taj Hamilton je lep sata ali kao što rekoh u prethodnoj temi bez sekundare, ta bolja preciznost i mehanička savršenost mehanizma, ne dolazi toliko do izražaja, može da se hakuje a nema sekundaru, pa ako su nekom svi ti detalji po pitanju mehanike toliko bitni, teško da mogu da zamislim da pređe preko tog neddostatka... A ako se radi samo o estetici, tu niko drugi ne bi trebalo da odluči umesto tebe... Ta ETA je baza za neke Omege i IWC, ali dosta modifikovana, pa mislim da nije realno porediti... Sve u svemu moje mišljenje je da i Seiko je dovoljno kvalitetan da uz redovno održavanje možeš ga ostaviti unuku, ako ga zadržiš do tada... Eto pogledajte koliko ima petica sa 6106, 6309 mehanizmom koje posle 40 godina rade super... Moraš sam da shvatiš šta želiš od tog sata i šta on za tebe predstavlja, koliko ti je bitna mehanika, estetika, utisak koji ostavlja na druge, koliko dugo planiraš da ga zadržiš, itd... Teško je tek tako odvojiti mehanizam od celog sata, pogotovu kada se radi o kvalitetnim mehanizmima kojima nema šta da se zameri...