Seiko dilema?

obradovicm

New member
Posle Orienta doslo vreme za jednu prinovu sa metalnom narukvicom, pa da potazim savet opet ;)
Koji je po vama lepsi od ova dva Seika?
SRP135K1_MED.jpgSRP137K1_MED.jpg

Modeli su SRP135 i SRP137 , a narucio bih sat sa creationwatches.com jer imam vec uzeo jednog Orienta ujaku za rodjendan, za 15 dana je stigao i nisu mi naplatili carinu! ;)
Takodje bih voleo cuti nesto o samom mehanizmu (4r36), jer sam malo jako nasao o istom. Znam samo da je nov, da ima hacking i hand winding i da su neki delovi preuzeti sa 7s (ili je neka unapredjena verzija)?

meni nekako lepsi ovaj sa belim ciferom.o mehanizmu neznam ali sa seikom sigurno nema greske.

Ja stvarno ne vidim neke velike prednosti u tom 4r u odnosu na 7s ... mnogi navode taj hack i ručno navijanje, koje pri tom nikako nije poželjno za učestalu upotrebu na automatiku . Što se ostalog tiče, nigde nisam pročitao neke veće prednosti i modifikacije sem te dve....

Što se boje cifera tiče, više volim crni cifer, ali u ovom slučaju bi nekako "belca" pre uzeo...

...Negde sam pročitao da nove verzije monstera rade sa tim mehanizmom kao i da će doći do promene izgleda kućišta i cifera na novim čudovištima :crying:- moram da uzmem jednog orandž-a dok ga neiskvare
...
Ovo bi trebalo da su novi Monsteri.

new monster.jpg

[off topic]
Uuuuu, ovaj skroz crni sa narandžastim markerima na bezelu i centralnim krugom na ciferu, me like it :drool:

[On topic]
Meni se više sviđa beli. Što se tiče mehanizma, već je rečeno ono najbitnije, glavne razlike su hakovanje i ručno navijanje.
Dodao bih da postoji nekoliko verzija ovog mehanizma, a postavio sam i uputstvo u kojem se mogu videti glavne razlike: http://www.svetsatova.com/forum/f74/seiko-5-sa-4r36-mehanizmom-4593.html#post60833

Želim ti uspešnu kupovinu. ;)

Back