SEIKO-najbolje mašine

don Alberto

New member
da li neko možda zna kojim redosledom bi se mogla formirati lista najkvalitetnijih mašina-automatika kod SEIKO satova,ali nešto do 500 eura,znači bez GRAND SEIKO i sličnih,jer to svi znaju kakvi su satovi u pitanju,nego nešto nama običnim ljudima u Srbiji približnije našoj kupovnoj moći,tipa:

-SNZG13K1 ima 7s36c
-
-
-
-
...:confused:

Last edited:

Kao i Dalibor ,

Stavljam: No.1." 6R15" za tu kintu Odlican, i previse.

Ako posmatras kao ceo dozivljaj :

"6R15" ima Sumo, SARB030/31, SARB001/003/005/023/025/030/031, the SCVS003 Spirit, i u poslednjoj verziji Seiko Alpinist liniji satova.

IMG_4680.jpg

IMG_4528.jpg

Ova spojka je dobita kombinacija. SARB023-"SARB Seiko Spirit" (ovde je kevlar strap "Hadley Roma").

Moze i SARB059-"SARB Seiko Alpinist"

42088d1251397396-die-neue-seiko-alpinist-sarb059-_dsc3979.jpg

SEIKO mechanical alpinist SARB059 men's watch: Watches: Amazon.com

011nfw.jpg

016ftl.jpg

018rt.jpg

021si.jpg

019coq.jpg

A ovaj dole je da se zaledis momentalno, i zaboravis na koju stranu sveta si krenuo.;)

962414d1360113389-impressions-seiko-alpinist-sarb059-p1252356.jpg

LE "Takeshi Mizukoshi 063" version.

Pozz

Last edited:
Kao sto su kolege vec napisale, do 500 e imas prakticno samo 3 mehanizma, i redosled bi bio sledeci:
-7S
-4R
-6R15

Don Alberto,

Gore pomenuti satovi (za trziste Japana) momentalno se samo mogu naci kod Chino watch Co, Ltd
Oni su jedni od tri pouzdana dilera iz Japana, koji imaju visoku reputaciju medju ljubiteljima satova, provereni, visoko poslovni i samim tim sigurni za narucbinu.

Pa ako imas mogucnosti, moj redosled je:

1. Higuchi San trenutno nema veliki izbor, po cenama je uvek bio bolji od ostale dvojice.
(od njega sam kupio TI Samuraja).

HIGUCHI-INC

2. Seiya San je trenutno zatvoren zbog bolesti, tako bar stoji kada se otvori njegov sajt. Navodno bi trebalo uskoro da pocne, pozelimo mu brz oporavak i veliki izbor satova.

www.seiyajapan.com/‎

3.Makoto i Tokutaro Chino, kao sto sam vec napisao, imaju jos uvek veliki izbor, pa ko uspe da se domogne.

CHINO WATCH HISTORY

I ako nisu iz Japan, The" Poor Man's "Watch posluju iz H.K. Imaju takodje dobru reputaciju, dosta satova (cesto Made in Japan modela), povoljne cene i uvek nove modele. Modeli jesu sklapani u Maleziji, Kini, Tajlandu....ali...
Poslovao sam i sa njima, doduse davno (Alba LE Black Manta).

http://www.pmwf.com/Watches/Watch Sales Table.htm

Pozz

Last edited:
Nisam siguran dali treba u ovom delu foruma da postavim ovo pitanje ali ajde. Zanima me razlika izmedju ova dva sata?

SKX011Jseiko1.jpg

SKXA55Kseiko2.jpg

seiko3.jpg

Postoji li kod japanaca sertifikat za tačnost ekvivalent evropskim?
Pitanje 2, jel u međuvremenu Sense dobio neki model sa nekim od gorepomenuta 3 mehanizma?

Baron, sluzbeno ne postoji.....ali oni imaju interni certifikat o testiranju koji ide uz sat sve dok se ne posalje u prodaju. Neki kupci koji su kupovali u Japanu, mogli su da zatraze i dobili bi taj potpisani dokument.
Taj info sam dobio od drugara koji je u Japanu kupio sat.

Back