Kolega Srđan i ja se očigledno slažemo, i po pitanju muzike, i po pitanju satova. Ali to je već tema za uz neko piće, negde...
Imao sam priliku da oba sata vidim uživo, i da ih probam!
Dodao bih još jednu bitnu razliku osim samog tipa mehanizma, a to je da je SSC015 časovnik sa hrografom, dok SRPB51 to nije. Zašto to kažem?
1. Sad kod kvarcnog modela pored vremena i datuma, koji je, moram da napomenem, previše "sitno" odrađen, imaš i funkciju hrografa, dok kod mehaničkog modela to nemaš. I to može da ti bude neka prednost, zavisno od toga čime se baviš, da li imaš neki sportski hobi gde bi ti hronograf značio.
2. Ali ako voliš vodene sportove, uopšteno kupanje na zatvorenim i otvorenim vodama, SSC015 pored poklopca i krunice ima još dva drukera preko kojih može prodreti voda u časovnik, ma da su i ovi drukeri kod SSC015 modela na ušrafljivanje što je ređe i veoma dobro. Dok je već SRPB51 klasičan diver sat bez suvišnih dodataka.
Naravno oba su veoma pouzdana i dugo će te služiti. Ja sam takođe pristrasan pa moj glas ide za mehaniku, a odluka je samo na tebi. Pozdrav.