Seiko SKX007J - Kupovina sata u Srbiji

sremac022

New member
Jesam nov na forumu i nije baš neki lep povod da se napiše prvi post , ali jednostavno moram ovo da napišem pa kud puklo, situacija je sledeća.

Čitajući i pregledajući ovaj forum naišao sam na jedan lep sat skx007j , i bez mnogo razmišljanja odlučim da ga kupim , naravno prvo što mi je palo na pamet je kupovina kod nas u Srbiji , sve se svelo na dva prodavca , Vitanova i Sens . I onda počinje , što bi moja baba rekla "razočaronje" :(.

Vitanov ,naručim na njihovom sajtu taj sat , niko me ne kontaktira , zovem ih, gospodja mi saopštava da se sat mora platiti 50% u napred i da se čeka mesec dana. Ajd kontam kad sam se baš primio nije ni to problem , ali da ću biti mailom obavešten do 12h o svemu detaljnije , naravno od te priče nije bilo ništa , pozovem opet oko 15h i javlja se ovog puta gospodin i kaže, " sat može da se poruči ali mi sad gazde nisu tu , baš danas su otišle na razgovor sa predstavnicima iz Seika " ,i da će se nešto konkretno znati tek za dve nedelje , pfff došlo mi je da povraćam , pa dokle više laži u ovoj nesrećnoj Srbiji .

Onda pozovem Sens , javi se gospodin koji ceo dan ima neke probleme , gužvu , totalno je neobavešten i ništa ne zna , kao da radi u mesari a ne u prodavnici satova , pozovem posle par sati opet, ali saznajem da nemaju struje i da nisu ništa proverili u vezi sata :banghead:, da ostavim broj i da će me pozvati, naravno "neobavešteni gospodin" ne zna kad će to biti. Posle 30-tak minuta javlja se momak koji je izgleda jedini upućen u prodaju satova i saopštava mi da imaju sat , njemu sve pohvale .

Naručio sam sat , stići će brzom poštom , košta će me kao SV Petra kajgana , jedino se nadam kako je sve krenulo da će stići u jednom komadu :dontknow:

Sa Vitanovom nisam imala posla, što se tiče firme Sense i njihove prodavnice u Knez Mihailovoj u pasažu, zvala sam ih letos nekoliko puta, igrom slučaja radila su dva prodavca u dva dana (jedan koji radi u veleprodaji zadesio se tog dana u radnji). Oba su bila više nego ljubazna i predusretljiva:tee:.
Prilikom kupovine, onaj koji tu stalno radi, rekao mi je podatke o satu, dao neke savete. Nekoliko meseci pošto sam kupila sat ušla sam u radnju i popričala sa njim, opet vrlo ljubazan. S druge strane ista firma, ali prodavnica u Merkatoru, u decembru sam išla sa mužem da proba sat, dali su nam sat i to je bilo sve. Niti nam je ko pomogao, niti su nas šta pitali, potpuno nezainteresovani :blink:, iako je sat koji smo nameravali da kupimo bio 5 puta skuplji od onog iz Knez Mihailove. Na kraju smo im vratili sat i otišli. Rade u istoj firmi za istu platu, pretpostavljam da mnogo zavisi i od toga da li je neko rođen za prodavca, odn. zainteresovan za svoj posao. Naravno da poslodavac treba da ima to u vidu pri testiranju i zapošljavanju, onda bi bilo manje loših iskustava, kupci bi odlazili zadovoljni iz radnje i vraćali bi se bez obzira da li su kupili sat ili nisu. Ljudi iz unutrašnjosti imaju dodatni problem sa naručivanjem, mi bar možemo da odemo i probamo sat na licu mesta.

@sremac022
Javi kad sat stigne, nadam se da će biti OK.
I dobro došao na forum:).

Cestitam na kupovini, k'o sto Clarissa rece, kaci slike kad stigne :)

Dobrodosao sremče, i hvala sto si podelio sa nama svoja iskustva.
Nazalost, vecina nas je imala slicna iskustva sto sa uvoznicima i distributerima, sto sa ovlascenim servisima. Čast malobrojnim izuzecima.
Sve u svemu, slazem se - tuga naša. :(
Ali, nadam se da ce sve proci ok sa tvojom porudzbinom i, kao sto vec rekose dobri ljudi, kaci slike cim stigne! ;)

Evo i slike pomenutog modela.

Seiko
skx007j

Seiko skx007j.jpg

Nadam se da će sve biti u redu oko isporuke željenog sata i da će cena biti razumna.
Očekujemo fotografije sata sa tvoje ruke.

I još nešto, dobro nam došao.

Pozdrav!

Dragi prijatelji

Smejati se ili zaplakati , pitanje je sad :banghead: sedim sad na poslu i dolazi mi kurir iz Aksa , kažem momku , prijatelju stiže mi neki sat sutra pa mi donesi oko 9h ako nije problem , kaže dečkonja ma nema frke znamo se... prolazi pola sata , zvoni mob , Sens satovi :confused: Dobar dan , vi ste juče naručili sat skx007j ? Da , ja sam ! E ovako ja se stvarno izvinjavam mi taj sat nemamo, mislili smo da imamo ali kolega koji radi nije to dobro video , imamo samo skx007k :blink:

Ostao sam bez teksta !!!

Dali su mi predlog , tj poslaće mi skx 007k po 10% nižoj ceni zbog te njihove greške . Ja se bavim pecanjem dugo godina , varaličarenjem , ista situacija made in Japan , made in PRC , ali ima nas "bolesnika " koji jednostavno hoćemo to Japan , nema veze što su to potpuno dva ista sata ili štapa za pecanje , ali hoću japan :angry: Posle svega šta reći , reči su suvišne, sad očekujem da mi jave da nemaju ni taj K , da su opet nešto sjeb.li .. strašno ...

Dragi nas,

kad pogledas oko sebe gde zivimo mislim da bi trebao cak i da budes srecan i i ako smem da kazem PRC. U svakom slucaju uzdravlje da ga nosis..kad stigne

Pa,druže,Srbija je ovo.
Gde si i ti našao da trguješ sredinom januara? :nono:
Sačekaj malo da se ljudi vrate sa odmora, oporave od praznika,popiju kaficu...pa tamo negde ,sredinom februara,uz Božiju pomoć...
:)

Iako ti nije neka uteha, al ja te razumem, ja sam od tih kojima je to "made in Japan" potrebno :banghead:

A, sto se usluge tice, samo cu reci da je to krajnje drsko i bezobrazno. Necu reci da je neprofesionalno, jer je to isuvise skromna ocena. Ali, na zalost, to je nasa svakodnevnica, cesto sam nailazio na slicne probleme, ne samo za satove, vec uopste, da prodavac nema, ili cak odavno nema na lageru nesto sto ima sajtu navodi kao da ima. Jednom recju, vredja inteligenciju kupca...

Ja sa Sense web shopom imam 2 dijametralno suprotna iskustva:
Prvi put sam ih kontaktirao prosle godine i narucio Casio G-Shock Mudman.
Rekli su mi da ga imaju na stanju i da ga salju istog dana i da sutra stize...sutra su me pozvali da mi kazu da se izvinjavaju i da ga nemaju, a takodje su, kao opravdanje, koristili foru kako kolega koji je primio narudzbinu nije dobro video.
Potom sam posle nekog vremena narucio od njih Seiko Orange Monster i sa tom kupovinom je sve proteklo super, sat je stigao sledeceg dana, odlicno upakovan, sa svim overenim garancijama, a bio je jeftiniji od konkurentske firme za skoro 100 evra.

Ja sa njima imam ok iskustvo- znam da ti u ovom trenutku ništa ne znači. Znam da znaš da između J i K nema krucijalne razlike ( lično mislim da nema nikakve razlike ali dobro da ne dužim...) , mene K Monster služi odlično, verujem da će i tebe K 007 služiti odlično. Da u poslovanju naših firmi ima gomila propusta to je ne porecivo. Ja ti želim da ti taj sat stigne što pre, da budeš zadovoljan dnevnim odstupanjima, i da sa njim navaraličariš ribe i ribe.
Uzgred s obzirom da se varaličari na planinskim rekama( najčešće ), gde je priroda najlepša, da nemaš možda neke interesantne fotke da podeliš sa nama u rubrici http://www.svetsatova.com/forum/f67/uslikao-ovekovecio-2353.html. Znam, znam loš trenutak da ovo pitam ali reko kada se negativni utisci slegnu bilo bi lepo.
Sremac toliko od mene, živ bio i javi kad stigne, šta god da stigne.

Ima slika , postavićemo nešto ;) ... kad baš nešto želiš onda si spreman na razne budalaštine , sad J 255e, a K -170e .. pare tu ne igraju bitnu ulogu , nego što ja kad vidim malesiya i prc naježim se , može robot iz Kine da bude rodjeni brat sa onim što pravi sat u Japanu :) ali ne vredi ... Da sad ne kmečim , sačekaćemo , pre mi je stigao štap iz bass pro shopa iz Majamija nego sat iz Beograda koji je uzgred od Mitrovice udaljen 55km , ovo je za ubuduće škola , nikad više :nono:

Last edited:
Prvo sam hteo Monstera , kad sam se malo bolje zagledao , vidim MALESIYA :blink: Sve znam i sve mi je jasno , kažem imam štapove Shimano made in prc i Shimano iz Japana , svi odradjuju posao , ali nije bas isto u pogledu kvaliteta , štapovi Sportex koji su ušli u legendu bili su made in Germany ,i odličnog kvaliteta , takav jedan štap i posle 20 god košta 300e a sad kad je fabrika preseljena u Kinu ,te štapove niko ne kupuje ... za satove ne znam , nisam neki stručnjak ... čak i Canon kad sam kupovao bio je made in japan i bio je sav metalni .. da ne gnojim više , jednostavno nisam zadovoljan .. Čak ću možda da im pošaljem mail da odustajem od kupovine ... Očajni su i Vitanov i Sens ..:angry:

Back