Sicura Jump Hour

Vrana

New member
Sicura Jump Hour

Zanimljivo je da je Sicura kupila Breitling.
Točnije Sicura je bila u valsništvu Ernesta Schneidera '70-tih godina. 1979 Schneider je kupio od Willya Breitlinga ime Breitling koji je bio bankrotirao i ponovo je oživio Breitling. Jedno vrijeme se firma zvala Sicura Breitling, da bi kasnije promijenila ime samo u Breitling.

PA220s09.jpg

PA220s007.jpg

PA220s006.jpg

PA220s08.jpg

76ugzu.jpg

Tehničke karakteristike:
Godina: sredina 70-tih.
Mehanizam: navijač, 17 jewels.

MIslim da niko nije imao ružnije modele od Sicure!!!
Ovaj i može proći, a i doooobro je očuvan!

Hoćeš da ti kažem koji je mehanizam?

Last edited:
uf, sto je dobar! jel mogu da zakeram i trazim jos neki macro brojcnika? :)

Moras ti uvek da zakeras :laugh:

Stvarno je zanimljiv sat,ne mogu da definisem da li je lep ili ruzan,slican slucaj kao sa yugo-m,pre neki dan nisam znao koje je moje misljenje o tom automobilu... :no:

Vrana, hvala za opis(e). Sicura je odlična, pogotovo što ima jump hour komplikaciju koja se danas retko nalazi u satovima pristupačnije kategorije. Slažem se sa Simom, još koja slika brojčanika bi bila dobrodošla. :)

Inače, meni Sicura ima par odličnih satova, kako ronilačkih tako i hronografa a Bullhead chrono mi je jedan od lepših modela. Nedavno sam imao prilike da se malo igram sa njim i nikako se ne može reći da ostaje neprimećena na ruci. :)

Meni je sat vrlo interresantan, i veoma mi se dopada cifer. Naravno radili su i neki drugi prozvodjaci neke slicne varijante, cak mislim da je Vacheron Constantin napravio prvi sat sa ovakvim brojcanikom.

hvala za fotku, vrano!
zaista ludilo od sata, sto rece d1d! :)

ako budes i njega resio da testiras, ipak mi javi pre toga, rado bih mu spasao zivot. :laugh:

Eee, da, postadoh i ja vlasnik jedne :dance3:, ispravna, halucinacija od sata....videću da odradim neke slidže.

i meni su zanimljivi DIGITALCI,kako ih ja zovem,ali bacite oko na ovo,kako je postavljen balans i ceo mehanizam....e to je luuuddiiillloooo.......cabestan_ow_1_lg.jpg......:lol:.........

Back