Simketova Radionica Servis Raketa cal 2609.HA

Simke206

Časovničar
Pozdrav prijatelji fine mehanike, evo opet mali servis jedne raketice posto se dosta ovakvih ili slicnih Ruskih kalibara u forumu nalazi evo jedan mali servis, pa ako se neko sam zeli okusati i probati sam ovako nesto tu su slikice i pre posle efekat. doduse nije nesto prelepo ali pogledajte i sami :P

85457d1392136269t-simketova-radionica-servis-raketa-cal-2609-ha-img_1815.jpg
IMG_1815.jpg

Prvi pogled na mehaniku tj masinu slika losa da nemoze gore ok na posao servis ne gine

85458d1392136381t-simketova-radionica-servis-raketa-cal-2609-ha-img_1816.jpg
IMG_1816.jpg

Ovo je pacjent pa da krenemo sa rastavljhanjem

Ovaj kalibar ima jedan mali plasticni prsten koji je u stvari drzac mehanizma za kuciste bravo braca rusi

85460d1392136551t-simketova-radionica-servis-raketa-cal-2609-ha-img_1819.jpg
IMG_1819.jpg IMG_1818.jpg.

Sikdamo kazaljke i cifer

85461d1392136688t-simketova-radionica-servis-raketa-cal-2609-ha-img_1821.jpg
IMG_1821.jpg,

Prednja strana vrlo jednostavno i nekomplicirano jedan matalni prsten zupcanik za stelovanje vremena ili zeiger reibung , i to je to , moze se primetiti da su i dva stossiherunga na platini jedan za balans a drugi za anker tocak.

Sledi rastavljanje po principu Balans , odpustanje federa zatim most platine zupcanici

IMG_1824.jpgIMG_1826.jpgIMG_1827.jpgIMG_1828.jpg

Feder mora napolje kupanje i novo podmazivanje nemam druga a kako izgleda ni ovaj nije tako los

IMG_1829.jpg

Idemo dalje...

IMG_1830.jpgIMG_1834.jpg

Sve je ratavljeno sledi kupanje

IMG_1835.jpgIMG_1836.jpg

Kad je sve lepo oprano krecemo sa sastavljanjem krenucemo od federa i feder kucice , kucicu tj zid kucice cemo namazati sa nesto Möebius Masti

IMG_1837.jpg

zatim cemo namotati feder

IMG_1839.jpg

Sledi stavljanje u kucicu i podmazivanje

IMG_1840.jpgIMG_1841.jpg

... sledi nastavak ...

Last edited by a moderator:
IMG_1843.jpg

Krece sastavljanje

IMG_1844.jpg

Sastavljneja prednja strana

IMG_1846.jpg

Polako ali sigurno sve na svoje mesto

IMG_1847.jpgIMG_1848.jpg

Jos balans i da vidimo sta smo uradili

IMG_1852.jpg

Odlicno feder nije navijen do kraja i dobra amplituda za sad moze da ostane jos kazaljke i da vidimo

IMG_1851.jpg

I konacnni rezultat...

IMG_1854.jpg

Wolllla!

sjajno Simke

ja sam je rasturio ali nisam glavnu oprugu dirao, dacu majstoru da je sastavi i ocisti, nemam alat i nemam cime da operem delove

koliko ovakav servis i ciscenje u nemackoj staje kod ovakvih vintage satova

Evo imam ja pitanje. Kakav je tvoj ukupan utisak kada je ovaj mehanizam,a i ostali rusko-sovjetski mehanizmi koje si servisirao, u pitanju? Mislim na utisak po pitanju kvaliteta mehanizama, izdržljivosti, trajnosti, tačnosti, lakoće servisa ( dobro dekoracije uglavnom nema ), samog dizajna i možda nekih rešenja koja iz dizajna proizilaze itd.

Braca Rusi su moje misljenje dosta robusni nisu nesto zahtevni servisiraju se lako , sto se tacnosti tice hm ne nesto posebno ali za svaki dan ovako jedan sat je idealan ne smeta mu u principu nista i jako su izdrzljiivi , ko trazi jedan satic da ga ( Dere ) neka uzme Bacusku i bice zadovoljan

Ljudi jer mozete da vidite sve slike i ono sto pise prilog ?? Ja mogu pa ako vi ne mozete da postavim nove ?? Ajde neka neko napise hvala unapred

Simke, da li se ovaj mostic sa nemirnicom gde se steluje + i - rastura ili se pere zajedno sa nemirnicom, ja ga nisam rasturio jer nema sanse da ga sklopim posle, sve je tako sitno

nemirnica je mnogo osetljiva da se ne osteti ili umrsi prilikom pranja

Ja perem sve zajedno samo se vadi dek stein i stavlja Stoß Sicherung nazad nakon pranja ulji se i vraca nazad i ponovo se zatvara sa Stoß Sicherungen

Simke,kao i obicno, SVAKA CAST ZA PRIKAZ. Nego rece ti meni jednom prilikom koliko kosta ova spravica(VIBROGRAF) za stelovanje sata,ali ja sam zaboravio?

Pozdrav drugari,nov sam na forumu. Nasledio sam od pokojnog dede jednu staru raketu,koja nije bas unajboljem stanju. Mislim radi odlicno ali nije ali je spoljasnost oronula,doduse u skladu sa godinama. Pitao bih gospodina Simketa206 da li se profesionalno bavi restauracijom i da li bi hteo da sredi moju raketicu

Tomo
Ne bi bilo loše da napišeš odakle si pa da ti možda neko preporuči nekog majstora.

Back