Sportsko-elegantni satovi-POMOC

Nenad Arandjelovic

Active member
Pozdrav svima,hteo bih da kupim sportsko-elegantni sat koji bi mogao da nosim danju uz neku sportsku,a nocu uz elegantnu odevnu kombinaciju,ali ne zelim da ulazem neki veliki novac,max 15.000 dinara.Msm da je Casio bas po meri,tako da sam izdvojio jedan model,ali nije mi jasno kako funkcionisu satici koji su vidljivi na satu,sta oni pokazuju,jer nigde ne vidim dugme za start i reset,kao sto imam na par modela sa stopericom.Inace,trazim veliki sat,sportsko-elegantna varijanta(moze i neki military ili pilot predlog),Quartz,kozni kais,ukratko receno...

O ovom Casio modelu je rec:Casio Edifice Mens Black Dial Sports Watch EF-341L-1AV EF341L

kod ovog modela koji si postavio intikator na poziciji 12 je prikaz datuma, na poziciji 9 24-oro casovni prikaz vremena, dok je na poziciji 4 prikaz dana u nedelji, dakle prikazani model nije hronograf pa zato ni nema pusere za start i reset. Ako ti se svidja ovaj sat, samo naprijed, sa Casiom nema greske, Edifice je njihova odlicna serija, svi satovi su im lijepi. Mozes jos i da pogledas ponudu Seika, njihovi modeli su nesto manjeg precnika, ali isto vrijedi pogledati.

Last edited:
Jel si razmisljao o satu sa celicnom narukvicom?Pogledaj J.Springs,nisu uopste losi satovi,jesu za nijansu losiji od Citizena i Seika,ali su bolji od Casia i za te pare imas automatik,a koznu narukvicu uvek mozes da kupis odvojeno.

Mozda za nijansu,ali to je samo moje misljenje,to govorim jer kada sam kupovao sat gledao sam i Cassio Duro i Edifice i nekako mi je J.Springs delovao bolje,lepse,konkretno Duro narukvica presovan lim,J.Springs narukvica celik,J.Springs za te pare automatik,a za Casio ne znam da li se moze naci,ako moze neka me neko ispravi.

Nisam siguran da se generalno može reće da je Casio lošiji od J Springs-a. Tačno Duro ima narukvicu od presovanog lima ali ogromna većina Casio satova ima narukvicu od punog čelika i sasvim dobre kopče tako da Durova narukvica nije neki reper. Ja recimo imam jedan Casio Edifice model ( http://www.svetsatova.com/forum/f66/casio-ef-308d-1av-4579.html ) koji se do skoro prodavao u Sense za oko 7000 din i sat ima narukvicu od punog čelika, 100wr, reljefni brojčanik, Am-Pm f-ju, baterija traje oko 5 godina. Tako nešto po toj ceni teško da iko može da ponudi. Inače J. Springs je dobar proizvođač , čim je Sekovo čedo ne može biti loš i tačno je da nudi za male pare dobre automatike. Casio to ne nudi jer u svojoj paleti nema mehaničke satove . Casio je sinonim za kvarcne multifunkcionalne satove ( i sintisajzere :lol: ) .

Casio ne postoji automatik, ali to sto je neki sat automatik samo po sebi nije garant kvaliteta.
Iskreno ni po meni nisu bolji, pre bih rekao da su tu negde, jednaki. Jedina prednost je narukvica, koja je dosta bolja(u odnosu na duro), ali sve ostalo je jednako..

Edit: pretece me Sky

Last edited:
Evo jos nekih modela koji mogu da udju u uzi izbor,Seiko ima precnik 42mm,sto je neka donja granica,jer hocu malo veci sat.Sto se tice SMH mnogi je ne gotive,ali specifikacija njihobog sata prosto obara s' nogu.J.Springs mi nekako deluju jeftino,a za isti cash mogu kupiti Seiko,sto je dosta bolja varijanta.Slobodno predlozite neki sat...:D

Seiko SNDC47P1

SWISS MILITARY - HANOWA / PATRIOT (model sa crnim brojcanikom i crnim koznim kaisem)

@Marko Sto se tice J.Springa , to je relativno mlad brend, i cerka firma Seika , tako da kod mene ima odma minus u poredjenju sa Casio. Drugi minus sam osetio na svojoj kozi , pisao sam vec o mom malom pehu, ipak to je pojedinacni primer, ali ipak za mene je casio bolji, a da je J Sping dobar dobar je:) Naravno svako ima svoj subjektivni dozivljaj o satovima:)

@Nenad Ja licno bi pre uzeo tog seika sa 7t92, nije los ni taj Ronda kvarc (ali ja ne volim Hanowa satove) , mada bi ja dao prednost Seikovom mehanizu:) Sto se J.S tice gresis uzivo uopste ne izgleda jeftino , cak naprotiv, zavrsna obrada je jako dobra:)

Nisam video J.Springs satove uzivo,ali ovako preko slika sam stekao takav utisak,sto apsolutno ne znaci nista,bar kada su satoci u pitanju.Meni se Hanowa svidja,ali ne bih da uletim u neku klopku lepih reci,a proslu temu kada sam stavio,jedan Roamer je imao isti mehanizam i mnogi su me savetovali da uzmem njega,veliki plus je bio taj mehanizam.Seiko je takodje lep,ali po meni imam mrsavu ruku i malo sam skeptican zbog metalne narukvice.Voleo bih da jos neko predlozi neki sat,pa i ako je malo preko budzeta,nije strasno i hteo bih da cujem mane vezane za SMH,pogotovu za model koji sam postavio,ako ih ima.Istorija brenda mi nije toliko bitna,vec samo da su satovi kvalitetno uradjeni.Mnogi su pricali za Vostok Europe da je mlad brend i sumnjali su u kvalitet satova,kupio sam N1 Rocket u martu i odusevljen sam svime,tako da starost brenda mi nije od nekog znacaja,vec samo da su satovi kvalitetni za iznos koji se za njih placa...

@Nenade, ta ronda je stvarno dobar mehanizam, cak ni Serb nije napisao da je los, vec bi on radije uzeo 7t.
Nije sve u mehanizmu, tako da sam siguran da je onaj Roamer mnogo bolji sat od hanowe, iako imaju isti mehanizam. Kvalitet zavrsne obrade je bolji.

Licno mislim da ta Hanowa nije losa, ali ako bih je poredio sa Seikom, onda je Seiko ipak bolji sat.

Edit: Po meni je ovaj sat odlican pimer sportske elegancije, ali izlazi iz budzeta
http://www.bpmsatovi.com/products/4401-candino-muski-satovi-sport-kolekcija-c44088.aspx

Last edited:
@Nenade, ta ronda je stvarno dobar mehanizam, cak ni Serb nije napisao da je los, vec bi on radije uzeo 7t.
Nije sve u mehanizmu, tako da sam siguran da je onaj Roamer mnogo bolji sat od hanowe, iako imaju isti mehanizam. Kvalitet zavrsne obrade je bolji.

Znam da Serb nije mislio nista lose,dosta vas mi je pomoglo i oko prvog sata,zahvalan sam.

Roamer je dobro uradjen,imao sam priliku da ga probam i prostudiram uzivo,ali mi je bilo puno da dam za njega 38.000 dinara,sto je mnogo-mnogo je...Bar ja tako mislim.Videcu onaj Seiko sto sam postavio i SMW uzivo,pa cu doneti sud...Msm ne znam kako je SMW uradjen,sto bi ti rekao,kakva je zavrsna obrada...Znam da sam sa Seikom nema greske,ali me za nijansu vise vuce SMW...

Nije ronda losa uopste , daleko od toga, nego kad bi birao izmedju ta dva uze bi Seiko:) U svakom slucaju ne kupujem ja sat , tako da najbolji izbor je onaj koji ti izaberes, ti ces ga nositi:) Samo polako nigde ne zuris i nacices sigurno sat koji tebi najvise odgovara:)

@Nenad Ja licno bi pre uzeo tog seika sa 7t92, nije los ni taj Ronda kvarc (ali ja ne volim Hanowa satove) , mada bi ja dao prednost Seikovom mehanizu:)

Ni ja ne volim Hanowa ali je ovdje Ronda bolja(npr TAG Heuer i Maurice Lacroix koriste Rondu).

Seiko je brend koji ne treba puno komentarisati,znam kakvi su njihovi satovi,ali moze li neko konkretno da mi kaze zasto dosta ljudi ovde ne voli Hanowu,da li su loseg kvaliteta ili stvar ukusa,jer ako nisu kvalitetni satovi,u svom cenovnom rangu,onda uzmem Seiko ili J.Springs i da ne bijem glavu vise...:banghead: Uzeo bih ja onaj Seiko,nego me brine metalna narukvica,jer imam mrsavu ruku,pa da mi ne stoji smesno...Necu zuriti,ali meni kada se nesto svidi,odem,probam i kupim,jer sto vise razmisljamo o kupovini satova,sve je gore... :lol:

Licno mislim da ta Hanowa nije losa, ali ako bih je poredio sa Seikom, onda je Seiko ipak bolji sat.

Edit: Po meni je ovaj sat odlican pimer sportske elegancije, ali izlazi iz budzeta
http://www.bpmsatovi.com/products/4401-candino-muski-satovi-sport-kolekcija-c44088.aspx

Znam i meni se taj Candino mnogo svidja,ali mi bas izlazi iz budzeta,a u martu sam pazario onaj Vostok Europe i dao isti iznos.:drool:

Last edited by a moderator:
Back