Sta mislite o ovom satu?

MikyRuma

New member
Pozdrav,
nov sam na forumu pa mozda je i glupo pitanje... al' zanima me vase misljenje o ovom satu, uzeo sam ga pre neki dan pa me zanima sta vi mislite o njemu...
evo slika http://ecx.images-amazon.com/images/I/51+Sgzh7f+L._SS500_.jpg
ne snalazim se bas na internetu sto se tice satova...model je esprit 4442407 (tako pise na netu, a na satu su neki drugi brojevi)
Pozdrav jos jednom i izvinjavam se na dosadjivanju...

Hoćeš mišljenje sa estetske ili tehničke strane?
Uživaj u svom satu, posebno ako ti se dopada i ako ti lepo leži na ruci. Najverovatnije je neka miyota u njemu, služiće te dugo, bez sumnje. Ne moras samo mnogo u vodu sa njim ;)

dobrodošao

Pa voleo bih vise tehnicke, estetski kolko se ja razumem nije los... zanima me mehanizam. Vecina mi je rekla da ESPRIT satovi nisu bas nekog kvaliteta i da ne traju dugo pa me to brine... voleo bih neko da mi objasni. Hvala.

Kao sto ti jewels rekao, verovatno se u njemu nalazi najslabija Citizenova Miyota (japanski kvarc)... U principu ne bi trebalo da imas vecih problema , iako se radi o modnom proizvodjacu satova. Ali sa modnim satovima nikad ne mozes skroz biti siguran, uzivaj u njemu . Ako ti je za utehu i ja imam jedan modeni sat, koji radi vec 5 godinu za redom bez ikakvih problema, osim pucanja narukvice.

Ja imam ovakav Esprit Chronograf:

es000bs1_005.png

Za neke tri godine, ili nesto vise, menjao sam jednom bateriju, a izgleda da cu morati ponovo posto je stao, al nikako da odem...

Nisam imao nikakvih vecih problema, tako da nemaj briga...

Esprit je modni brend koji jako cenim.Puno mojih drugova sa faxa ima Esprit sat i niko se nikad nije pozalio,koliko znam.
U ovom Espritu je neka slaba Miyota.Sluzice te dugo jer je apsolutno svaka Miyota sigurna,pouzdana i cenjena.
Svaki modni sat je prelep,pa tako i doticni Esprit.
Uzivaj u satu i postavi slike kada ga budes pazario.

i zanima me jos jedna stvar u vezi datuma... posto u satu je namesteno 31 dan, sta kad dodje mesec koji ima 30 dana jel onda on sam preskace 31. ili ja moram da namestam to?

Namešta se ručno. Obično su pravljeni tako da krunica na prvom položaju menja datum, a kada se izvuče do kraja, menjaš sate i minute.

Samo bih se nadovezao na nesinu poruku,
Kad datum menjas na taj nacin, moras to da uradis do 12h, posto ce ti posle menjati datum u podne.

Inace, moja (skoro pa) supruga ima Esprit, isto preko tri godine, samo jedna zamena baterije.

A da se malo i pohvalim, malopre smo za njenu sestru a moju svastiku pazarili jos jedan Esprit i to ovaj model:

es102392007_dolce_vita_silver_.jpg

Back