Stari Omikron i jedna Doxa

Luigi

New member
Nedavno sam dobio dva starija sata, jedan sat je Doxa, a drugi Omikron. Doxa je u sasvim solidnom stanju spolja, ali zato nije tačan, tj žuri, i to poprilično. Omikron, sa druge strane je tačan, ali je u lošem stanju spolja. Takođe, mislim da je na Omikronu krunica menjana zato što se malčice klima. Primetno je žući, mislim da nije staklo u pitanju, već brojčanik. Kaiševi će biti promenjeni u svakom slučaju, dosta su stari i pohabani.

Evo par slika da vidite o čemu se radi.

P6080003.jpg P6080004.jpg P6080005.jpg P6080006.jpg P6080007.jpg P6080008.jpg P6080009.jpg P6080010.jpg

E sad, da li neko može da mi preporuči dobrog časovničara, poželjno u Novom Sadu, koji bi sredio satove kako treba. Znam da je zabranjeno reklamiranje na forumu, pa mi slobodno pošaljite privatnom porukom. :)
Hvala i pozdrav!

Koliko ja znam ne vise od 2000din.
Mozda cak ni toliko.
Koliko vidim potrebno je menjati pleksi, a kao sto prodavac samm kaze potrebno je ciscenje,tako da po mom misljenju,
sat bi vredeo toliko da je automatik.

Vidim da omikron nema ni sliku mehanizma, što je svakako za izbegavanje, pa makar prodavac bio i najpošteniji.

Ukoliko hoćeš neki takav omikron, ima ih dosta na pijacama, oglasima i aukcijskim sajtovima, pa predlažem da preskočiš ovaj primerak. Osim toga, najbolje je kada sat vidiš uživo, jer tako možeš i proceniti da li ti se dopada. Kada kupuješ ovakav polovan sat, odmah uračunaj i servis, koji u proseku košta oko 1000 dinara.

Hvala Vam na brzim odgovorima.
Taj sat ja prodajem, ali se ne razumem u satove, pa ne znam koju cenu da stavim.
Evo i neke slike mehanizma1346414341392.jpg1346414394497.jpg

Kupio sam juce festinu u BPM, u Nisu, sat je lep, pravi masivan muski, sa oznakom F16488/5
BPM Satovi & Nakit. Festina muški satovi Sport kolekcija-F16488/5
Razmisljao sam se izmedju Sectora 230 i ove Festine, i odlucih se za Festinu, lepsi su odradjeni hronometri, cifer, narukvica, gotovo sve :P

Ovo je prvi moj ozbiljan sat, nadam se da ce me i dugo sluziti, rekli su mi da ima miyota mehanizam, ali bih zamolio nekog ko se bolje razume u satove, da mi kaze nesto o tom mehanizmu koja poseduje moja Festina i koliko ima rubina (ako uopste ima)

Unapred Hvala :)

Milos Jovanovic

Back