Stowa Flieger B 2801

skydiver

New member
Aj opet Stowa

534897d1318617971-33-stowa-flieger-eta-2801-out-pre-series-will-go-sale-17-october-2011-stowa-flieger-uhrenmagazin-back.jpg

534911d1318618978-33-stowa-flieger-eta-2801-out-pre-series-will-go-sale-17-october-2011-stowa_flieger_um.jpg

33 komada, ETA 2801. 17.10.2011 od 15:00 u prodaji na sajtu. Cena će biti 690€, u paketu sa dodatnim kaišem i Stowa britvom.

1314859427-11611.jpg

Od Novembra bi trebalo da ovi satovi budu u standardnoj ponudi, naravno neće biti numerisani. Ne znam da li će i cena biti ista.

Lep sat, flieger style navijač sa centralnom sekundarom i dekorisanim mehanizmom koji je potpisao jedan od proizvođača čije satove su nosili piloti u Drugom svetskom ratu.
Ukoliko se ne varam, Stowa je ranije imala par LE serija sa 2801 mehanizmom ali mi se čini da su se prodavali po većoj ceni?!

Laco ima u ponudi navijač sličnog dizajna po identičnoj ceni. ;)

Ovo je ograničena serija, koja pored dodatnog kaiša ide i sa metalnim poklopcem kućišta (valjda se bira koji se ugrađuje, a drugi poklopac, dolazi u paketu). Posle prodaje ove serije, moći će da se naruči ovaj model sa ciferom tipa A ili B, sa providnim ili metalnim kućištem po istoj ceni (bez nožića, rezervnog kaiša i dodatnog poklopca).

I da ovi modeli su spremni za slanje, posle toga ide standardno Stowa čekanje :(. Trenutno je mislim za sve satove rok za isporuku kraj Januara.

Flieger Baumuster B Handaufzug 2801 - STOWA GmbH & Co.KG

Mislim da sada ove nelimitirane verzije nisu ovako dekorisane (nemaju blued screws u mehanizmu) i naravno nisu numerisane. Isto tako smesno je da ETA 2801 nema nikakav broj na sebi dok serijski ETA 2824 imaju numerisane rotore. :) Tako da nemaju kontrolu kad im se posalje sat na servisiranje vec na poverenje rade. :)

-------------------------------------------------------------------------------
Lep sat, flieger style navijač sa centralnom sekundarom i dekorisanim mehanizmom koji je potpisao jedan od proizvođača čije satove su nosili piloti u Drugom svetskom ratu.
Ukoliko se ne varam, Stowa je ranije imala par LE serija sa 2801 mehanizmom ali mi se čini da su se prodavali po većoj ceni?!

Laco ima u ponudi navijač sličnog dizajna po identičnoj ceni. ;)

Limitirana serija je bila sa Unitasom sa centralnom sekundom pa im nesto modifikovanje jako komplikovano ispalo pa su batalili. Vidim da su kupci bili cekanju i po 3 !!! godine pa su ih ispalili. Te limitirana seirja je imala i FL 23883 sa strane.

Pozdrav!

Last edited by a moderator:
Back