Swatch

Swatch

New member
Kao prvo da se predstavim zovem se Zeljko 1994 godiste sam i volim satove :) ali se ne razumem oko njih ili kako vec :) ,kao poklon sam pre nekoliko godina dobio 2 sata marke swatch oba su swatch irony :) e sada jedan obozavam ,a drugi nosim samo kada idem na neku zurku ili slicno ,posto sam ljubitelj sportskih satova stalno sam nosio swatch irony v8 cuba kao na slici ispod
images

i jednom sam radio ness oko kola sa calom i prospe mi se benzin preko ekrana ,sat je posle 2 sata jednostavno stao ,zanima me da li postoji negde mogucnost popravke posto obozavam ovaj sat ? :(
a ovaj drugi jos radi otporan je na sve zivo evo slika ispod
images

zanima me jos i koliko kostaju ova dva sata uopste ?
I izvinjavam se adminima i moderatorima ako sam omasio i postavio temu negde gde ne treba stvarno nisam upucen u satove tako da mi je ceo forum cudan :(

Nažalost,za V8 99% više nema nade.Pretpostavljam da si probao sa zamenom baterije.
Cene satova ćeš najlakše saznati ako u pretraživać ukucaš marku i oznaku sata.

Nažalost,za V8 99% više nema nade.Pretpostavljam da si probao sa zamenom baterije.
Cene satova ćeš najlakše saznati ako u pretraživać ukucaš marku i oznaku sata.

Ajao pa ne znam od cega je mogao da crkne kad pise da je vodootporan na 200m :( ,a sto mislis da nema nade jel zato sto je liven mehanizam jel on uopste moze da se otvori ?

Da,zbog toga. To je osnovni problem sa tom markom.
Inače sposobnost dihtovanja sata se menja sa protokom vremena a benzin je poprilično agresivna tečnost pa je osim,sigurnog kratkog spoje napravio i dodatne probleme.
Preporučujem da pri kupovini sledećeg sata razmisliš o Casio ili Seiko satovoma.

Da,zbog toga. To je osnovni problem sa tom markom.
Inače sposobnost dihtovanja sata se menja sa protokom vremena a benzin je poprilično agresivna tečnost pa je osim,sigurnog kratkog spoje napravio i dodatne probleme.
Preporučujem da pri kupovini sledećeg sata razmisliš o Casio ili Seiko satovoma.

Mrzim casio satove deluju mi mnogo detinjasto ali bukvalno , a za ovaj moj swatch radio je dva sata nakon polivanja i samo stao odjednom , pre toga sam ga isprao vodom , menjao sam i bateriju , probacu da odnesem kod nekog majstora jer stvarno obozavam ovaj sat :) ,a ovi seiko nisu losi samo ne znam koje su im cene ja sam sve satove dobijao dzabe :D pa zato ne znam ,valjda ce se javiti jos neko ili ako mu nema popravke ja uzimam isti ovaj :D koliko god para bio :) hvala ti na odgovorima u svakom slucaju :)

Ili Citizen ili Candino satovima.:)

Najlakse je kupiti novi :) sat ali je bih hteo da nosim ovaj swatch jer ga obozavam :)

Last edited by a moderator:
Swatch, kao prvo, dozvoli da ti poželim dobrodošlicu na forum.

Ako već budeš morao da kupiš sat, svi ćemo ti rado pomoći. Na forumu ćeš već naći temu za to, a ako budeš hteo da kupuješ sat, najbolje je da kreneš od nekoliko paramatera:

a) koliko novca izdvajaš
b) gde kupuješ (u radnji su skuplji nego preko interneta, ali o ovome možemo detaljnije ako kupuješ tako ili u inostranstvu)
c) kakav sat želiš (pilotski, ronilački, sa datumom, štopericom itd.)
d) kakav mehanizam želiš (kvarcni, tj. na bateriju ili mehanički [automatski ili navijač], mada je ovo stvar ličnog izbora)

Što se tiče Casiovih modela, Vladan ti je već rekao da imaju i neke koji umeju prijatno da iznenade, a mogu da budu i te kako ozbiljni. Naravno, ne ubeđujem te da kupiš Casio, već samo kažem da razmisliš.

Drugari su pomenuli i ostale marke u tom cenovnom rangu - Seiko, Candino, Citizen, premda se izbor marki može i proširiti, što ćemo reći kada budeš detaljnije naveo šta želiš.

Nemoj da žuriš u izboru sata, oko toga ćemo ti rado pomoći, ali konačni izbor biće tvoj.

Hvala na dobrodoslici ,posto vec imam jedan elegance :) sat ,uzeo bih sportski sat posto obozavam satove tipa onog na prvoj slici sto sam postavio :D dao bih nekih 100 nak evra :) ako je to dovolno ,a za ovo automatski meni je to svejedno(jer se ne razumem ne znam ni sta znaci iskreno) :( ?

Prvo što mi pada na pamet za taj novac jesu Casiovi satovi iz serije Edifice. Nemoj da se ljutiš što i ja pominjem tu marku, ali zaista prvi padaju na pamet. Potražićemo svi zajedno pa ćemo nešto naći. Koliko sam shvatio, sportski sat treba da ima hronometre, kao onaj sa tvoje slike, pa teramo dalje.

Što se tiče mehanizama, evo da objasnim na brzinu:

a) Kvarcni, tj. oni na bateriju; umeju da budu precizniji od mehaničkih, ali kada se pokvare, mora da se menja ceo mehanizam; uglavnom se može nabaviti za relativno korektnu cenu
b) Mehanički satovi se dele na
b1) navijače, tj. one koje moraš da navijaš
b2) automatske, koji se navijaju tako što ih nosiš na ruci, pa pokretima ruke praktično navijaš sat

Postoje i još neki skuplji podtipovi, npr. solarni, po kojima je poznat Citizen ili kinetičke, koje pravi Seiko. Ovi prvi imaju bateriju koju puni sunčeva svetlost, a ovi drugi funkcioništu tako što pokretima ruke praktično puniš bateriju, tj. nešto kao dinamo na biciklu.

Citizenovi solarni su nešto skuplji, a modeli kakvi bi ti se verovatno dopali koštaju od 25.000 pa nadalje.

Axa razumem sada :) hvala ja sam nekako za ovaj na bateriju obican samo da lepo izgleda ,al ne bi se bunio da nadjem za korektnu cenu ove sto se pune na pokret ruke ,al njima je sigurno problem sto ne smeju da se skidaju sa ruke predpostavljam :) ,a tek sada sam saznao za sta sluze uopste one kazaljke tj hronometar :)

Postavi slike nekoliko satova koji ti se sviđaju, tako će biti lakše pronaći model koji ti odgovara.

Zdravo Zeljko, pridruzujem se dobrodoslici!

Nemoj da te brine, polako pretrazi forum, naci ces mnogo korisnih informacija :top:!

...al ne bi se bunio da nadjem za korektnu cenu ove sto se pune na pokret ruke ,al njima je sigurno problem sto ne smeju da se skidaju sa ruke predpostavljam :)...
Automatik satovi slobodno mogu da se ostave da stanu. Samo ih protreses kada zelis da ih nosis, postavis tacno vreme - i sat je spreman. A znas da ti na ruci kuca pravo malo remek delo ;).

...a tek sada sam saznao za sta sluze uopste one kazaljke tj hronometar :)
Ovde si malo pobrkao dva casovnicarska pojma, a probacu laicki da ti ih objasnim:
- Hronometar = sat koji je sertifikovano vrlo precizan (o ovome ces dosta nauciti pretrazujuci forum)
- Hronograf = stoperica, najcesce se vidi na satu kao kombinacija nekoliko manjih kazaljki u podbrojcanicima

Postavi slike nekoliko satova koji ti se sviđaju, tako će biti lakše pronaći model koji ti odgovara.
images

ovaj mi se trenutno svidja ,al odndeo sam onaj irony v8 kod majstora :) rekao je da ce da pogleda mozda ga popravi al tesko ,ako on ne uspe ondecu ga u BG ako mu tamo nema spasa onda cemo na forumu naci neki solidan sat za korektnu cenu :)

@vladas: Razumem sada :) hvala na dobrodoslici ,a inace ovu stopericu sam imao i radila je na onoj 'cubi ' i imalo je jos ness za minute i jos ness sto nikad nije radilo ,a mislim da nisam znao ni da ukljucim :(

Da ako bude popravio onda cu njega da sredim da bude kao nov koliko sam procitao ovde na forumu ,a nocas sam citao dugo xaxa ,postoje razne mogucnosti kako ispolirati staklo itd :) hvala na linku

Moracu malo da razmislim oko ovog casia al nekako mi swatch i police deluju kao mnogo izdrzljiviji satovi :) ali svakako ova zadnja dva cu razmotriti ako se onaj v8 ne popravi :)

nekako mi swatch i police deluju kao mnogo izdrzljiviji satovi :)

Grešiš, ovaj grešiš sinak. Dizajn i nekako, to je subjektivno, al ako dođemo do izdržljivosti, tu Swatch i modni satovi nemaju šta da traže pored brendova koje su ti preporučili drugari.

Back