Tag Heuer F1 G.D.

omegasea

New member
Tag Heuer F1 G.D.

evo još jedna reciklaža.
Znam da Tag nije baš popularan među satoljupcima zbog svojih raznih eksperimenata što nije slučaj sa starim i klasičnim Heuerom, ali eto Heura još nemam:hmpf: pa evo malo o quartznoj formuli. Znam da večina nevoli quartz, ali ja imam svoje razloge. Zapravo bez qaurtznog sata nebi ni mogao funkcionirati baš najbolje.

Eto došo je i Tag na red da ga piknem. Pošto već par godina dolazi u uži izbor, ali uvijek je u finišu odabir pao na nešto drugo.
Ove godine tj. prošle godine kad je ovaj model došao na tržište je konačno dobio adut koji meni puno znaći, a dosad nije bio taj slučaj u seriji F1, a to je da je model dobio koji mm u promjeru tj. došao je sa 41mm na meni omiljenih 44mm. Kad sam odlućio da je to ono kaj želim nametnulo se drugo pitanje, bijeli cifer ili crni. Sat s bijelim ciferom nemam, a htijo bi imati i bijelo, makar to štedim za Breitlingovog Avengera.
Odluka je pala na crni iz jednostavnog razloga prvo nije ga bilo za kupit bez naručivanja i čekanja a drugi razlog je kaj mislim da bi mi bijeli kroz neko vrijeme dojadio i posto ružnjikav. Crni s druge strane nije toliko napadan i više je klasičan model, osim toga crno je uvijek "in".

Sat je dosta težak za quartza ( Ronda 6004B ) ali vrlo ugodan za nosit. Nisam ga izvagao, ali sat se lijepo osjeti na ruci i vjerojatno onima koji vole one satove od 50 g. nebude po volji (oni koji me znaju od prije znaju na kaj mislim )
Ako sat od 250 g. dobije ocijenu 10 ( po meni, jer volim teške komade željeza) ovaj F1 ocijenjujem solidnom: 8

Ogroman plus je u luneti koja je stvarno fenomenalana i u rangu pa slobodno mogu reći Omege Semastera koja ima lunetu bez ikakvog pogovora, ali je razlika u gripu. Kod Omege lunetu nemožeš tako lako namjestit na željenu poziciju kao kod formule koja ima duboke zareze na luneti pa radi toga ima odličan grip i dok su ruke recimo vlažne od znoja. Zapravo luneta je opčenito robusnija i ima jaći i čvršći klik, ali isto tako točnih 120 klikova bez praznog hoda tako da tom segmentu dajem ocijenu: 9

Sad idemo na narukvicu. Možda bi bio i bolji izbor gumena, ali eto odlućio sam se na čelik iz dva razloga. Prvi je da imam već nekoliko satova sa gumom i kojima ta guma najbolje odgovara tako da sam od toga u startu odusto, a drugi razlog je u tome što ova j F1 sa čelićnom narukvicom užasno slići na meni omiljeni Heuer pilot koji je jako, jako teško nabaviti, a pogotovu u odlićnom stanju i osim toga duplo je skuplji od ove formule. Da se vratim na narukvicu. Linkovi su dosta debeli i čvrsti, ali isto tako se lijepo formiraju po ruci i radi toga je sat ugodan za nosit bez obzira na težinu koja možda nekima i nebi odgovarala. Narukvica je brašovana i zapravo na cijelom satu nema niti jednog poliranog dijela što je odlićno jer sve micro ogrebotine rješavaš sa par poteza viledinom spužvicom.
Dakle narukvica bi dobila ocijenu 7 ili čak 8 ali nebude, a nebude jer sat ima kopču od prešanog lima kakvu recimo imam na Sectoru 280. doduše ne kažem da nevalja, ali ako na Zodiacu od 500 kn ( cca 70 eur) nije prešani lim onda i na satu od 5 500 kn (cca 750 eur) isto tako nije mjesto takvoj kopći.
dajem ocijenu:6,5 ajde 7 jer nema poliranih dijelova

Ukupno gledano ovaj sat sam si kupio jer sam želio quartzni brendirani sat za svaki dan jer jeftilena za svaki dan već imam u vidu Festine ali ona ne ispunjava normu WR-a koji mi mora imati 200m WR-a za ljetne radosti i mora biti robustan za sportske aktivnosti.
Da skratim, da nekom nesrečom ostanem bez svih svojih ljubimaca moram priznat da bi uz naravno meni neprikosnovenu Omegu i ovaj Tag bi opet našo mjesto na mojoj ruci, zapravo moram priznat da bi mogo ostat samo na Omegi i Tagu i nebi mi bila nikakva drama

Ukupni dojam: 8

Cal: Ronda 6004B
Dimenzije: 44mm x 13mm
težina: budem izvago
Staklo: naravno Saphir
WR: solidnih 200m

Slike nisu nešto, ali kome se sat svidi i na ovakvim slikama u živo se bude oduševio

Back