Težina sata

Nikle

New member
Tezina-sata.jpg

Zanima me koliko su teski satovi nas sa foruma,posto smatram da je moj novi Hamilton djule od 225 grama sa narukvicom,ali kada ga stavim na ruku maltene ga ne osecam,pa me zanima da li jos neko ima tezak sat i koliko mu je trebalo da se navikne?

Last edited by a moderator:
Breiltling chrono superocean 500 117 grama kao da nosim cekic...masivno izgleda ali jos i kad zabruji 7750 prosto mi je neprijatno...
Hami je zato i dobar sto isto osecas vibracije a ne deluje tesko..
ja kazem ovaj breiitling me ubijao...
kako ti se cini satic?

Moj Hamilton Jazzmaster Chrono je tezak 200g (bez 2,5 linka koji su skinuti) i tezina se poprilicno oseca. Poredjenja radi - Seiko OM koji sam imao ima slicnu tezinu ali sam ga manje osecao na ruci. Mozda zato i sto Jazz-a nosim u ozbiljnijim prilikama dok sam OM-a nosio u letnjim i opustenijim situacijama.
hamiltonjazzmasterchron.jpg

Sve je stvar narukvice i kućište sata. Taj Hamilton ima amortizaciju na kopči koja ublažava težinu dok pomeraš ruku zato ne osećaš težinu, savršena je!
Svi satovi sa čeličnom narukvicom i ETA 7750 imaju odprilike istu težinu, 210-230 samo je stvar debljine narukvice, moj Fortis oko 220g.

Kakav detalj ta amortizacija,nisam mogao da verujem kada sam video,a i osetio,bukvalno je narukvica uvek uz zglob pripijena a nikada ne moze da te nazulja niti stegneposto ima hod amortizera od 2-3 cm.Jedna od najboljih koje sam probao ikada.Sat mi se mnogo svidja,i neverovatno je tacan,kao quartz tokom celog dana.Angel da li si ga stelovao kod Srbe,ili je takav fabricki?

Fabrički nikada ništa, samo sam vodio računa o njemu, nosio ga po 12h sati u toku dana, vodio računa i brino se o njemu!

Jesi li nekada trčao snjim?

Moj Hamilton Jazzmaster Chrono je tezak 200g (bez 2,5 linka koji su skinuti) i tezina se poprilicno oseca. Poredjenja radi - Seiko OM koji sam imao ima slicnu tezinu ali sam ga manje osecao na ruci. Mozda zato i sto Jazz-a nosim u ozbiljnijim prilikama dok sam OM-a nosio u letnjim i opustenijim situacijama.

Ma nije to dragi moj, ostarilo se ;)

Da da vladas, tako ti je to ;) Gde bre svi nalazite tako teske satove?! Kako ste krenuli docicete do "pola kile". Ja danas nosim Damaska, tezina oko 85g.

evo i mene posle duzeg vremena...bilo mi je zanimljivo da pogledam ovaj topik, pa mi pade na pamet da izmerim sigurno najtezi iz moje male kolekcije :)

ako stignem stavicu ih sve na gomilu na kantar, da proverim ukupnu tezinu...kao:''imam kilo i cetvrt satova'' :shout:

pozz

Attachments

• IMG_4043_resize_resize_resize.jpg
    IMG_4043_resize_resize_resize.jpg
    97.3 KB · Views: 129
Evo još jedne stare teme koju pokrećem... :)

Naime pre nekoliko dana sam duže vreme nosila sat sa kožnim kaišem i providnim poklopcem (detalji koje smatram da su učinili sat lakšim). Nakon toga sam prešla na sat sa kompletno čeličnim kućištem i narukvicom. Osećaj na ruci pri nošenju sata je bio više nego primetan. Težina Seika je 49g, a Citizena 79g. Pomislila sam, da li je moguće da toliko primećujem tu razliku u težini sata na ruci.

Koliko vi primećujete promene u težini satova i koliko vam to smeta? Da li pri kupovini obraćate pažnju na težinu sata ili ne?

Iskreno i ja volim da sat ima "tezinu" da ga se oseti na ruci....e sad, ne bas svaki....npr., dress sat je bolje kada je malo laksi, umerenijih gabarita....ne bas da bude kao mesni narezak da je stavljen na ruku....da ne mozes ni rukav kakve lepe kosuljice da prevuces....
Ali ono za svaki dan, sportski...nek' ima tezine, neka je i veci....moj zglob trpi i veci precnik....

meni mnogo smeta kad je tezak pa vuce napred u stranu na zglobu, volim lake i tanje satove bas da moze kosulja i tako neki rukav da se prevuce lako

no ima leka i za ovo, Djani Anjeli kao uzor

St-Moritz-1979-Gianni-Agnelli.jpg

Last edited:
Eto vidiš kako se ukusi razlikuju: ja volim satove da nosim dosta labavo na zglobu, ustvari više kao narukvicu na korenu šake, jer baš volim taj osećaj kad sat preteže na neku stranu 😊 Male i tanke, lagane satove nr mogu da smislim 😊

Ali to tako i treba...dosadno bi bilo da smo svi isti.

Ne volim teške satove,a nije da nemam veličinu i snagu za njih.:D
Jednostavno mi smeta teg na ruci.
Takva je bila Stowa: 200 i nešto grama za sat od 42mm!

14351724612_aeb9938942_c.jpg

14351726622_e4bfef5403_c.jpg

14166631339_f2a24a835a_c.jpg

14166665898_2374d99eeb_c.jpg

14166720600_d8127736ee_c.jpg

14166703738_697a14e985_c.jpg

Fali Armida A1 koju nisam imao kada sam ovo slikao..

Poredak po osjecaju na zglobu (G shock je van konkurencije):
Tuna
Ball
SMP
U1
O1V

Naravno svi na celiku inace usporedba nema smisla. :)

Last edited:
Pošto volim različite satove imam ih i rezličitih težina.
Volim i teške (ima ga...) i lagane (ne oseća se na ruci...)
Najlakši koji imam je 34 grama!
Najteži-preko 200 grama.

Back