Taj sat mi je zapao za oku pa mi se cini da cu ga uzeti iako ne volim IWC , jer kako sam video on ga prodaje dobro cena mu je malo preterana ali mozda se dogovorimo ,
comex Rolex nije sigurno, napravljeno je svega 200-tinak comexa, uglavnom sea dweller modela i poneki submariner
neki su otisli za kockarske dugove, neki su vlasnici poklonili svoje satove, neke su prodali da bi kupili prece stvari, uglavnom su ultra retki i kostaju po 30k evra danas, inace klasicni sea dweller model sa natpisom, e to samo Rolex moze
Možda nije odgovarajući thread, ali zna li neko koje su satove
dužili ronioci na obezbedjenju broda "Galeb" za vreme Titovih putešestvija ? Rolex Submariner ?, COMEX Rolex ?
Pomalo sam skeptican sto se tice svega toga jel je puno stvari kopirano u to vreme i to vrhunski ali dobro nesumljivo je da je tile imao sve ali ovo sto se dellilo?
deda moje supruge koji je jos ziv , proveo radni vek u Titovoj neposrednoj blizini dobi je na poklon dva casovnika od Tita licno. jedan je cortebert 677 a drugi IWC (ne znam tacnu oznaku) . osim satova dobio je jos i razne knjige sa posvetom, uramljene fotografije, pepeljare i svakakvee suvenire. ne treba da nas cudi da je Tito poklanjao te stvari. za stvaranje one drzave Tito je smatrao da su i mnogi drugi ljudi zasluzni a ne samo on.
Poštovani časovničari, sajdžije i urari. Može li netko pomoći sa podacima oko dodjele zlatnih IWC C 89 JNA generalima od strane Tita, koliko?, i možda popis kome je dodjeljen.
Zna li itko popis kome su dodjeljivani c89 od 1955. godie
e to mozes pitati u muzeju istorije Jugoslavije, ali ja bih pre otisao u onaj arhiv dole na topciderskoj zvezdi kod malezijske ambasade, to je arhiv jugoslavije, tamo pored vojne gimnazije, ako neko ima taj spisak, to su sigurno oni