trazim nesto slicno steinhart triton ili benarus seadevil

eee

Super Moderator
Staff member
u poslednje vreme sam se zainteresovao za takav izgled sata. Ako neko zna jos neki slican model nek postavi oznaku/link :)

Prvo na šta sam pomislio jeste Prometheus OceanDiver Day/Date za koji svi kažu da je odličnog kvaliteta a onda sam naleteo i na jedan vintage Hamilton Automatic 600m Super Compressor, ako si zainteresovan cenu možeš videti OVDE.

Prometheus OceanDiver
Prometheus-OceanDiver01.jpg

Hamilton Automatic 600m Super Compressor Dive Watch ca 1960's
2di1qo5.jpg

Ovaj Prometheus OceanDiver izgleda stvarno dobro, ja bih ga ozbiljno uzeo u razmatranje, ako je zaista tako robustan kao što tvrde. Posebno mi se sviđa interni prsten sa skalom 0-60, dobra je fora. Cena od €339.00 je stvarno extra za ovakav sat.
Primećujem da su sa pojavom ovih novih proizvođača, kupci stvarno na dobitku, jer je na tržištu sve veća konkurencija i nudi se sve više za sve manje novca, kao i u IT industriji.

Pozdrav,
V.S.

U principu gledam nesto 44+ mm, jednostavan brojcanik, arapski brojevi, datum opciono. Nebitno da li je diver ili ne. Bitno da izgleda jednostavno i mocno :). A ovakvi diveri, bar u mojim ocima, izgledaju supermocno. Ovo je samo zagrevanje, verovatno pre proleca necu uzimati. Pokusavam nekako da izbegnem ovu nasu carinu i porez i da sat narucim kod nekog u Ameriku. A postoji realna mogucnost da mi brat ode sledece godine poslom na godinu dana u Cikago. Tako da cu verovatno da potrazim neki u oglasima (ne mora da bude Benarus) kad on ode za Ameriku. Koliko vidim, ono sto je u oglasima je fenomenalno ocuvano.

Inace, sad me uhvatilo da takve satove gledam. Ceo celcati dan gledam ove Benarus satove, posebno Moray (uvukao mi se pod kozu iako je na prvo gledanje seadevil bio vodeci). Cak sam se razmisljao da li da se prijavim za Moray 2, mada, ne daju metalnu narukvicu ali to nije toliki problem. Sve je pocelo od orange monster-a i da nisam uzeo Getat on bi pao. Medjutim, kad sam video black monstera od vladas-a na mojoj ruci, shvatio sam da treba da gledam veci precnik.

Inace, voleo bih da bude automatik, po mogucstvu nekineski mehanizam, mada ne bezim ni od kineza. Vec par nedelja nosim getat i verovatno ce biti tako i ubuduce, dok ne uzmem neki ovakav. A pare - pa tu, oko 500e (+/- par stotina). Dobar je Prometheus, gledao sam i njega danas. I meni se svidja to sa internom skalom, sto je vladan pomenuo. Video sam i jedan Ocean7 (lm-6), i taj mi je ostao u secanju :). Ali koliko vidim, trenutno se sve vrti oko Benarus Moray-a.

Sta da vam kazem, drugari, muke su to :). Valjda me razumete.

Uf, pa kako ja do sada nisam obratio pažnju na Benarus satove...Upravo sam se zaljubio u ovaj model:

attachment.php

eee, kud si me sad primio na ove satove...

Inace, sad me uhvatilo da takve satove gledam. Ceo celcati dan gledam ove Benarus satove, posebno Moray (uvukao mi se pod kozu iako je na prvo gledanje seadevil bio vodeci).

Mogu da kažem da te u potpunosti razumem :yes4:

Sta da vam kazem, drugari, muke su to :). Valjda me razumete.

Kao što rekoh, u potpunosti! :yes4:

Pozdrav,
V.S.

Attachments

• Benarus-Moray-Watch-Report-Review-Diver.jpg
    Benarus-Moray-Watch-Report-Review-Diver.jpg
    51.2 KB · Views: 125
Last edited:
To je taj - Benarus Moray. I dalje mi ne izlazi iz glave.

Juce sam jedno 5 puta gledao ovaj klip sto je Vladan okacio al' danas je novi dan a i red je da ispostujem Vladana pa sam ga opet odgledao :).

Ajd' što tebi ne izlazi iz glave, nego što sada i meni, ni krivom ni dužnom, ne izlazi iz glave. :banghead:

A što se tiče klipa, odličan je jer tek onda vidiš kako je sat kvalitetno odrađen :top:

Pozdrav,
V.S.

Samo što se Moray više ne proizvodi a polovni Benarus satovi tek tu i tamo iskoče na prodaju, dok Moray 2 kao što je eee već rekao dolazi samo sa kožnom narukvicom što na ovakav sat jednostavno ne ide. Šteta je što su odustali od čelične narukvice na Moray 2 modelu, bio bi odličan sat, ovako je samo prosečan.
Inače, ko je zainteresovan za Moray 2 bolje da požuri jer je ostalo svega par komada koji nisu rezervisani.

edit: Vladane, pa zar ti nisi video fotke Moray-a?

Last edited:
Sta da ti kazem dragone - duse nemas!!! :). Gde ga samo nadje :). Odlican je! Mada i onaj WUS DWP im nije los (iako za sad primaju samo depozite za serial number ako sam dobro razumeo - sta god to bilo)

A sto se tice Benarusa na ovom forumu - videcemo, poslao sam jutros mail, nesto me zanimalo oko tih koznih narukvica za Moray 2. Nisam se jos prijavio na listu :). Inace, odustali su od metalnih jer se izgleda Moray (1) najvise nosio na koznim i gumenim, a metalna je suvise tesno napravljena (ili tako nesto) i bilo je problema prilikom skidanja iste - slomljeni srafovi, ogreban sat,...

Doduse, i da zadrze cenu sata u okviru 500$+/- jer stavljaju novi Miyota automatski mehanizam i povecavaju dubinu na 1000m. (pokupih ovo sa foruma koji je linkovan na njihovoj strani)

Sad sam prevrteo par većih foruma i sekcije sa oglasima, Benarus satovi obično odu u roku od odmah, oglas najduže potraje dan do dva. Samo ako neko insistira na (pre)visokoj ceni znaju da ostanu duže neprodati. Ukoliko se odlučiš za polovan Moray ili SeaDevil moraćeš da se naoružaš strpljenjem.

videh i ja. al' dobro, za sad ne zurim :). nadam se da ce se vlasnici smoriti za nekoliko meseci i da ce krenuti malo vise prodaja. za sad samo skupljam informacije a ne kupujem sat ( pazi kad ni ja sam ne verujem u ovo sto sam napisao )

edit: Vladane, pa zar ti nisi video fotke Moray-a?

Iskreno, tek sam danas video tu temu i još više se oduševio. Izgleda neverovatno, ali kao što pročitah ovde nema ih više novih :( U svakom slučaju pitanje je kako bi mi stajao pošto je preglomazan za moju ruku. Idemo dalje...

Pozdrav,
V.S.

Opa, predstavljen u celosti... Već je bio teaser na forumu ;)
http://www.svetsatova.com/forum/sho...a-časovničarstva&p=14566&viewfull=1#post14566

Inače, znam da si rekao da "samo gledaš" sat (šta god to značilo :lol:), ali manta ray je tek u fazi dizajniranja i projektovanja. Carlos je i sam rekao na WUS-u da će mu trebati dobrih 6 meseci pre nego što sat uopšte bude izbačen na tržište što znači da, ako sve bude kako treba, moći ćeš da ga kupiš tamo negde marta, aprila meseca.
Al bez obzira što već sad mnogi kritikuju dizajn da je sat u fazonu Doxe i gomile sličnih na tržištu, ako Prometheus Manta Ray bude imao dobru cenu i kvalitet bude bar u rangu trenutnih modela, biće definitivno odlična kupovina. Moja jedina zamerka je prečnik sa tih prokletih 44mm. :mad:

Da, verovatno da si u pravu... pod uslovom da je razmak između vrhova lugova manji od 50mm.

Pozdrav

Back