Tutima Flieger Chrono F2

mizzy

Active member
Tutima Flieger Chrono F2 DayDate

Mehanizam:
- automatik Valjoux 7750 sa klasičnim hronograf funkcijama
- 25 rubina
- 28,800 bph

Kučište:
- čelik 316L
- Φ 38,5mm, visina 15,2 mm
- "Coin edge" bezel, pokretan u oba pravca
- zašrafljujuća krunica
- WR 100 m
- safirno staklo
- Super-LumiNova premaz "Poire Squelette" kazaljki i oznaka
- narukvica čelik 316L, leptir kopča sa skrivenim kačenjem
- težina približno 150 gr (sa narukvicom)

Drage kolege "satoholičari", ovo su tehničke specifikacije mog novog ljubimca.

Što se tiče subjektivnih elemenata ovog sata neću kriti oduševljenje :)
Završna obrada odlična, brojčanik jasno vidljiv, kazaljke i oznake korektne luminescencije.
Odlično mi leži na ruci, ne osećam nikakvu nelagodu niti teret i mogu reći da za ovih 4-5 dana nisam "pogodio" ni jedan štok od vrata :)
Objektivna zamerka se može izneti na dužinu narukvice koja neće odgovarati osobi sa obimom zgloba većim od 19cm. No, i to se može uzeti uslovno, obzirom da sat nije uzet nov, pa je pitanje da li su svi delovi narukvice tu.

Sat je stigao u vrlo korektnom fizičkom stanju, ali nisam želeo ništa da rizikujem što se mehanizma tiče, pa je odmah išao na servis kod gdin-a Simovića u Novom Sadu, koji je posao obavio savršeno :) i na čemu sam mu zahvalan. Sat je sada izgledom kao nov, a gubi dnevno manje od sekunde.

Početna euforija je prošla, pa se nadam da sam uspeo da vam predstavim jedan pravi military/aviation sat kompanije Tutima Glashutte SA koja ima dugogodišnju tradiciju u izradi ovakvih satova, još od vremena luftwaffe-a i II drugog svetskog rata.

Pozz.

IMG_3303.jpgIMG_3301.jpgIMG_3307.jpgIMG_3302.jpgIMG_3300.jpg

Last edited by a moderator:
Lijepi pilot, cestitke! Dizajn narukvice mi je super iako ne smunjam da ce mu i koza leci odlicno.

Mizzy, odličan sat, a nadam se da ćemo ga videti uživo na sledećem okupljanju.

Back