U-BOAT Classico U-1001 47

milan zmaj

New member
Nisam znao gde da stavim Brend pa ajde ovde,naci ce se neki modelator da proceni gde ce s ovim ali cini mi se,makar meni da je ovo jedan od retkih opet kazem meni lepsih U-Boat sata

This year's version of the U-BOAT Classico U-1001 is now available with both a new case material and a new case size. Stainless steel has been chosen over Grade 2 Titanium and the watch now measures a modest 47mm rather than 55mm. Its '1001' moniker denotes not only its 1001m depth rating, a tribute to Italo Fontana's passion for diving, but also its production run of 1001 pieces of each color that the watch comes in, that being either blue or orange.
U-BOAT CLASSICO U-1001 47 01.jpg

U-BOAT CLASSICO U-1001 47 02.jpg

U-BOAT CLASSICO U-1001 47 03.jpg

OVEMENT Automatic mechanical, modified and personalized at U-BOAT specifications for stem position at 9 o’clock. Height 4,60mm, jewels 25. Power reserve 40 hours.

FUNCTIONS Hours, minutes, seconds, date at 4 o’clock. Frequency 28.800 vibrations per hour, 4 Hz.

CASE In steel. Distinguishing crown on left side, with a special protective device (protected as a Trade Mark) and helium escape valve, serial number engraved on a steel plate, set on the left hand side of the case. Diameter 47 mm.

BACK Screwed in, limited edition 1001 units, serial numbering engraved in basrelief. Rotor with Cotes de Geneve decoration.

DIAL The dial of this model is made up of two superimposed dials: one treated with superluminova and coloured pigments added (orange or blue) and the other one cut, treated with composed opaque black pigments. Arabic numerals, superluminova luminous hands. 1001 writing in high relief.

CRYSTAL High quality sapphire, scratchproof, 4,5 mm thick.

WATER-RESISTANCE 1001 metres - 100 ATM.

STRAP Black, rubber (hypoallergenic) with plate in steel, deployante buckle. Width 23/22 mm. Fastened to the case with screws.

Jako lepo stoje na ruci ali i dalje ne mogu da prihvatim taj izgled sata. Uvek me potsećaju na satove Žil Verna i 20.000 milja pod morem. Ali brend, kao brend postaje sve ozbiljniji iz godine u godinu.

Jako lepo stoje na ruci ali i dalje ne mogu da prihvatim taj izgled sata. Uvek me potsećaju na satove Žil Verna i 20.000 milja pod morem. Ali brend, kao brend postaje sve ozbiljniji iz godine u godinu.

da ali ovaj nije nesto preterano velik koliko se secam i podseca me na UL Black Monstera....
i plus ovaj metalni deo koji se nadovezuje skoro na kuciste...
jedino u unutra cifer... njegov or

E a meni tek ovaj ne prija,naročito njegove mere.
Ljudi,pa to je skoro već 5cm?!
Dokle,gde je tu kraj povećavanju mera kod satova???

da ali ovaj nije nesto preterano velik koliko se secam i podseca me na UL Black Monstera....
i plus ovaj metalni deo koji se nadovezuje skoro na kuciste...
jedino u unutra cifer... njegov or

Na pristojne veličine sam i mislio, naročito kada su im drukeri sa druge strane.

E a meni tek ovaj ne prija,naročito njegove mere.
Ljudi,pa to je skoro već 5cm?!
Dokle,gde je tu kraj povećavanju mera kod satova???

Nema kraja, malo preteruju ali aj makar se bore koliko toliko svojim izgledom sata što pozdravljam!

Zanimljiv, letnje, plazansko-ronilacki dizajn. I ja mislim da su dimenzije preterane ali ko zna, ako je od titanijuma i lagan mozda bi ga i nosio.
Nego, koliko se secam, U-Boat nije swiss made brend (nisam siguran), mozda je tema trebala da bude pod ronilackim satovima ili pod italijanskim satovima.

Zanimljiv, letnje, plazansko-ronilacki dizajn. I ja mislim da su dimenzije preterane ali ko zna, ako je od titanijuma i lagan mozda bi ga i nosio.
Nego, koliko se secam, U-Boat nije swiss made brend (nisam siguran), mozda je tema trebala da bude pod ronilackim satovima ili pod italijanskim satovima.

Italijan, Swiss Made mehanizmi

Možda nije primereno da crveni daju ovakvu izjavu ali za mene U-Boat je sinonim za overpriced/oversized/overrated j**k.

Nisam mogao da odolim iskušenju. :laugh:

Možda nije primereno da crveni daju ovakvu izjavu ali za mene U-Boat je sinonim za overpriced/oversized/overrated j**k.

crveni osim sto ne mozes da nam kazes gde da ga metnemo...mislim jako bi zeleo...sta si hteo da kazes :)))))

pa nema Italijanskih satova a nekako mi je zao da ga stavim samo u ronilackim...angele gde da stavim :)))

^ moracu da se slozim sa ovom "neprimerenom" izjavom ;)
sa druge strane, rado bi ga nosio ako mi ga neko pokloni :flowers:

Takodje se slažem sa izjavom,koja je sasvim na mestu.
Sa druge strane,ne bih ga nosio čak i da mi ga neko pokloni...:no:

Gresis Larosa :no:
Poklonjeni U-Boat je idealan za plazu.
Evo zasto:
1. Titanijum kuciste - LAGAN
2. Automatic - kakav, takav
3. Svi ce primetiti sat (zbog velicine) - glavni sam na plazi
4. Ne brinem se za sat - zato sto mi se ne svidja i sto ga nisam PLATIO :yes2:
mozda cu da izgledam kao :sheep:
ali bi imao skup sat za plazu :dancing2:
znaci - primam poklon
:D

@d1d :congrats:.........za trud ali ipak ostajem pri svom.
auuuuu...... Larosa, tebe je skoro nemoguce ubediti.
Nista, imam predlog :idea:, ako ti neko slucajno pokloni u-boat, prosledi poklon ka meni. ;)
Ali samo ako je original i titanijum verzija, celik necu ni ja. :no:

Poklonjeni U-Boat je idealan za plazu.
Evo zasto:
1. Titanijum kuciste - LAGAN

:stop:

Ovaj sat nikako nije pogodan za plažu osim ako ne pričamo o nekoj na Dunavu. Jednostavno je... ukoliko te napadne ajkula dok se bezbrižno brčkaš u vodi ovim satom sigurno nećeš uspeti da se odbraniš i avaj... tebe više biti neće jer ćeš završiti kao doručak a mi ćemo ostati uskraćeni za nove slike tvoje kolekcije.

ALI ako na ruci nosiš sertifikovani shark killer ronilački sat koji dokazano može da posluži i kao hladno oružje u kafanskoj tuči, odmor i provod na moru i plaži su zagarantovani. :laugh:

skx781feature.gif

:ahhhhh:
Posle ove fotke......
:fie:
Sad mi se vise ne ide na plazu :unsure:

zasto je u-boat idealan za skijanje:
1. velik je - zato se niko nece cuditi kad ga stavim preko skijaske jakne
2. tezak je - sila gravitacije ce me za "tili-cas" povuci niz padinu na skijama
3. svi ce me ponovo primetiti - bi cu jedina :sheep: sa satom na jakni (ne moza ni da stane ispod)
eto, opet primam poklon
:embarassed:

Last edited:
Back