Vacheron Constantin 1972 Prestige

RUS

Moderator
33172-000g-9775_amb.jpg

Vacheron Constantin je predstavio dve verzije svog ukikatnog asimetričnog elegantnog sata, 1972 Prestige. Oba modela su u kućištu od 18 karatnog belog zlata, i dimenzija su 25x47mm.
Sat pokreće najtanji mehanički ručno navijani mehanizam na svetu, caliber 1003, napravljen od zlata, i debljine samo 1.64mm. Mehanizam radi na 18.000 bph i ima 117 delova.

VC-Caliber-1003.jpg

Razlike na limitiranom modelu i ne limitiranom su minimalne(motiv na brojčaniku se malo razlikuje i limitirani model ima crnu kožnu narukvicu).

33172-000g-9775_r.jpg

Vacheron-Constantin-1972-Prestige-Dial-Closeup-620x309.jpg

Limitirani model je "boutique-only" i biće dostupan u novom butiku u Parizu. Na limitiranom modelu na poklopcu se nalazi izgravirani "Prestige de la France" grb, kao i broj modela xx/40. Cena ovog modela je oko 40.000$

vc_1972_portee_club.jpg Vacheron-1972-Prestige-Boutiqe-Special.jpg 33172-000g-9757_sdt.jpg 33172-000g-9775_cu3.jpg

Izvor

Last edited by a moderator:
Hvala Rus na predstavljanju sata. Meni se ovaj model ne dopada. Više mi liči na, malo veći, ženski nego na muški sat. Nema markere ( ni brojeve ) na brojčaniku pa nije ni čitak. Ne sviđa mi se ni to što nema sekundaru a ni nemanje datuma mu nije plus. Svaka čast na imenu, tradiciji, istoriji, inovacijama i u ovom slučaju na najtanjem ručnom navijaču ali ništa mi se ne sviđa na ovom satu. Cenu neću ni da komentarišem-pravim se da je nisam video :D.
Još jednom hvala na predstavljanju sata.

Iskreno ne svidja se ni meni:no:
A cena... xxx puta smo dosli do zakljucka da cena kod ovakvih satova nije ni bitna.

Po meni je ovaj model isuviše elegantan. Asimetričnost isto nije po mom ukusu ali verovatno da ima i noh kojima se to dopada. Pomalo me ovaj mode asocira na Hamiltonovu Venturu.

Pozz! :ciao:

Back