Pozdrav svima,
kao što sam napisao u ovoj temi. ja nikada do sada nisam čuo za ovaj brend dok ga nisam video to u tom videoklipu, pa sam brzinski zagrebao ispod površine (uz pomoc AI-a
) da vidim o čemu se zapravo radi.
www.venezianico.com
Radi se o relativno mladom italijanskom brendu, osnovanom 2017. godine u oblasti Venecije. Iza priče stoje braća Morelli, sa idejom da prave mehaničke satove inspirisane venecijanskom istorijom i estetikom, ali po cenama koje su i dalje u „mikrobrend“ zoni. Dizajn im je dosta prepoznatljiv – često kombinuju klasične forme sa modernim detaljima, a vidi se i trud oko završne obrade.
Meni deluje kao zanimljiv brend za one koji žele nešto drugačije od uobičajenih Seiko/Tissot/Hamilton izbora u ovom rangu, ali bez odlaska u previše egzotične vode. Pitanje je, naravno, kako stoje dugoročno po pitanju kvaliteta i konzistentnosti – posebno kod novijih i skupljih modela.
kao što sam napisao u ovoj temi. ja nikada do sada nisam čuo za ovaj brend dok ga nisam video to u tom videoklipu, pa sam brzinski zagrebao ispod površine (uz pomoc AI-a
Venezianico® - The Renaissance of Watchmaking
We create quality yet affordable mechanical watches combining pioneering spirit with timeless beauty
Radi se o relativno mladom italijanskom brendu, osnovanom 2017. godine u oblasti Venecije. Iza priče stoje braća Morelli, sa idejom da prave mehaničke satove inspirisane venecijanskom istorijom i estetikom, ali po cenama koje su i dalje u „mikrobrend“ zoni. Dizajn im je dosta prepoznatljiv – često kombinuju klasične forme sa modernim detaljima, a vidi se i trud oko završne obrade.
Najpoznatije kolekcije
Ono što se najčešće pominje među ljubiteljima:- Nereide – ronilački modeli, robustniji, često sa zanimljivim brojčanicima (avventurina, tungsten bezel itd.)
- Redentore – klasičniji, tanji satovi, minimalistički dizajn
- Arsenale – elegantno-sportska linija, nešto ozbiljniji izgled
- Bucintoro – limitiraniji i „posebniji“ modeli, često sa neobičnim detaljima
Cene (okvirno, u EUR)
Po onome što sam našao, cenovni raspon izgleda ovako:- Redentore: ~400–600 €
- Nereide: ~650–1.100 € (u zavisnosti od verzije i materijala)
- Arsenale: ~700–1.300 €
- Bucintoro / specijalne edicije: ~1.500 € mogu ići i do ~5.000 €
Meni deluje kao zanimljiv brend za one koji žele nešto drugačije od uobičajenih Seiko/Tissot/Hamilton izbora u ovom rangu, ali bez odlaska u previše egzotične vode. Pitanje je, naravno, kako stoje dugoročno po pitanju kvaliteta i konzistentnosti – posebno kod novijih i skupljih modela.