ja ne smatram paušalnom već utemeljenom na iskustvu, rasturio sam mehanizme svih sovjetskih proizvođača, nisam sreo lošije sastavljene mehanizme od Vostoka, verovatno niko nije nikada u svetu horologije aljkavije sastavljao mehanizme, oni su bukvalno sastavljeni uz pomoć čekića I štemaja, koliko su ti mehanizmi aljkavo rađeni može se videti kad se na neservisiranom, dakle novom mehanizmu podešava vreme da sekundara kada pomeramo vreme leluja po sedam, osam sekundi napred-nazad (prazan hod), zatim čuvena krunica I ključ. svako ko je to čudo skidao I vraćao nazad zna kakva je to muka, bukvalno vam treba pop da ga osvešta pre nego što probate da je vratite nazad jer nikad niste sigurni u ishod
sa slavom, luchom, poljotom, pobedom I raketom je sasvim druga priča, pogotovo slava I luch, vrlo precizni mehanizmi, lepi I jednostavni za rad
raketa nije loša, ima dosta bolja kućišta od vostoka ali nema značajne modela kao poljot, oni su solidnog kvaliteta ali imali su od svih manufaktura najskuplje modele, setimo se strele recimo, šturmanskog, okeana, zvonara, raketa to nije imala
slava mi je neka vrsta sovjetskog premijuma, kvalitetna obrada I kućišta I mehanizma, nisu imali skupe modele