WatchHunter - moja kolekcija

WatchHunter

New member
PICT0049.jpgPICT0053.jpgPICT0061.jpg
Dakle, prva po redu, onako kako su mi srcu dragi, je ova raketa. Kupila sam je na pijaci u Zrenjaninu 2000-te godine za 400 din. Od tada do danas me ovaj mehanizam nikada nije izneverio, uvek je besprekorno radio, za ovih 13 godina nikada ciscen i nikada servisiran. Patina na ciferu se pocela pojavljivati pre dve godine. Kuciste je u pozlati 5 mikrona. Vise puta sam htela da se rastanem s njim ali nisam mogla, tako da ce sigurno ostati samnom do kraja, mog ili njegovog:D. Slike ostalih satova slede.....

Jako lep sat, a mehanizam izgleda nepoderivo. :thumbsup: Slažem se sa don Albertom, sigurno bi mu prijao jedan dobar servis. :yes4:

PICT0018.jpgPICT0022.jpgPICT0023.jpg

Moj komandirski, klasika, mislim, sta reci:). I cifer i kuciste su u odlicnom stanju, zakaz mo sssr, jednostavan, bez preteranih slika, samo petokraka i logo. Kupila sam ga kao neispravnog, promenjen je zupcanik minutne kazaljke, ali zupcanik datuma nije tako da ne prebacuje datum, pa bih ovom prilikom molila ako neko ima originalni zupcanik datuma da mi pomogne, hvala.

PICT0030.jpgPICT0034.jpgPICT0037.jpg

Poslednji sat koji sam kupila pretprosle subote na najlonu u NS. Pozlata, naravno, sto se tice cifera slike govore sve, mehanizam unitas 6376 wehrmachtswerk s kraja 60-tih. Trenutno uziva status miljenika

Lepa kolekcija, lepi starovremenski primerci. Posebna pohvala za želju da se satovi stari nekoliko decenija vrate u život. To zahteva volju, vreme, znanje, nekada i rizik a ponekad ume i da košta još ako sama popravljaš satove ( a koliko sam razumeo ti upravo to radiš ) onda je to za mene esencija kolekcionarstva.
Dobro došla na forum.

Nisam video sve satove iz kolekcije, ali verujem da Omikron zasluženo uživa status miljenika. :yes4: Sat je jednostavno rečeno prelep :drool:
Odlična kolekcija, samo nastavi da nas oduševljavaš. :)

PICT0046.jpgPICT0048.jpg

Prvi omikron koji sam kupila, mehanizam 6325, crveni, potpisan, mogao bi pleksi da se menja, pocele su da se pojavljuju sitne pukotine

PICT0053.jpgPICT0049.jpgPICT0057.jpg

Po redu kupovine ovo je drugi omikron, 6325 potpisan, inace vrlo popularan vojni sat, kupljen je kao neispravan, ali je bio poterban samo kljuc. To je sve sto se tice satova iz kolekcije koje nameravam da zadrzim, ostali spadaju u drugu temu

PICT0042.jpg PICT0009.jpg PICT0003.jpg PICT0014.jpg

Kupila sam sebi rodjendanski poklon, jos jedan Omikron:D. Trazim ovaj model vec izvesno vreme i u subotu se napokon sretnemo on i ja:man_in_love:. Dakle, pilotski omikron iz 1950-tih, reljef na ciferu je uradjen tako da podseca na propeler aviona u pokretu, crveni mehanizam as1130, potpisan, sta vise zeleti od jednog omikrona...Obzirom na godine solidno je ocuvan

"...sta vise zeleti od jednog omikrona..." -odgovor : DARWIL !!! HA,HA,HA Mala šala,nadam se da se ne ljutiš !:dance3::thumbsup:

Nema frke, gotovo da si pogodio, mislim, uvek bi se pre odlucila za omikrona, ali jesam u potrazi i za darwilom, sa nekim extra crnim ciferom, videla sam jedan odlican milord ali nikako da se odlucim....

Back