Zamena loseg kvarcnog za bolji kvarcni ili automaski mehanizam

Little_Italian

New member
Dobro vece,

posedujem sat koji mi je jako drag , ali koji nema bas kvalitetan , kvarcni mehanizam ( Ronda 1069). E sada, zamenio bih taj mehanizam i ubacio mu znatno bolji kvarcni ili automatski. Da li postoji sansa za to posto nisam upucen?

Hvala na odgovorima

Takvi eksperimenti obicno ne zavrse bas najsrecnije, iskreno govoreci.

Ronda 1069 je ok mehanizam, ni najbolji ni najgori i, u principu, ako se pokvari vidi da ga zamjenis istim a do tada se vodi onom americkom "if it works don't fix it".
Na netu ce ga svaki iole ozbiljniji sajdzija lako naci za 10ak Eura a cini mi se da u Srbiji ima i ovlasteni uvoznik Rondinih mehanizama.
Dok bi neki drugi kvarcni jos i mozda mogao ugurati u tvoj sat (koliko se sjecam ta Ronda ima malu sekundaru na 6h), automatik zaboravi jer tesko da bi a) nasao neki koji odgovara kucistu i b) cak i da ga nadjes pitanje je to sa malom sekundarom i c) pitanje kako bi radio i koliko bi trajao.
Vecina takvih avantura za koje sam cuo se zavrsila neslavno, tako da bi ti, po meni makar, bilo bolje da se u takvo sto ne upustas. Ako ti je sat drag, steta bi bilo da zavrsi u kanti za djubre.

Hvala Jovane,

ziveo sam u Americi godinama , tako da mi je ta uzrecica poznata:). Sat mi radi dobro i verovatno ne bi trebalo da eksperimentisem nista vezano za to . U svakom slucaju, hvala ti na odgovoru.

Back