Re: Zašto volimo Nemačke satove?
Ja sam sakupljač vojnih satova.I zašto onda malo više volim njemačke?Razlog je jednostavan,satovi su to veoma kvalitetni s time i cijenjeni ali i rijetki.Kad se spoje te tri stvari eto razloga zašto volim njemačke satove.Al opet to jesu i nisu njemački satovi.Vojni pilot satovi njemački piloti su koristili,al to su opet bili švicarski satovi,a oni njemački većinom su opet imali švicarske mehanizme.Al najbitnije je da su to pilot njemački satovi.Poslije dolaze B-uhr satovi koji su rađeni isključivo za njemačke pilote,al opet su rađeni i od njemačkih i švicarskih tvrtki poput Glashutte,A.Lange & Sohne,IWC,Laco,Wempe po skicama njemačke vojske.
Ručni satovi koje koristi njemačka vojska većinom su švicarskih proizvođača,al opet to su za me njemački satovi jer su naručeni od njemačke vojske i nosili su ih njemački vojnici.Evo i popisa imena ručnih satova njemačke vojske.
Acacia, Aeschbach, Alpina, Arcadia, Aristo, Arsa, Aster, Berg, Bidlingmaier, Bielco, Breitling, Bulla, Buren, BWC, Choisi, Civitas, Cronos, Dogma, Doxa, Edo, Emco, ERA, Ercules, Etanche, Favor, Felco, Felsa, Fides, Flora, Förster Pforzheim, Freco, Gala, Geering, General Watch&Co, Glycine, Grana, Gustonia, Hado, Hafis, Hanhart, Helios, Helbros, Helma, Helvetia, IWC, Junghans, Lemania, Leonidas, Longines, Longeau, Madix, Milex, Mimo, Minerva, Moeris, Monitor, Mulco, Natalis, Nila, Nisus, Omega, Onda, Onsa, OPE, Page, Panerai, Para, Phenix, Pierpont, Pronto, Record, Recta, Rellum, Revue, Roamer, Rolex, Siegerin, Silvana, Selza, Speck, Stabila, Stowa, Syntakt, Thiel, Titus, Tritona, Tutima, Vogele, Wagner, Wempe, Wiemer, Zenith, Zentra
Da pojednostavim volim njemačke satove zbog kvalitete i raritetnosti.
Na sljedećim slikama budem postavio malo slika njemačkih pilot i vojnih satova da vidite o čemu govorim.U svojoj kolekciji posjedujem dva pilot sata iz 30-ih,jedan ručni vojni sat te nekoliko džepnih.
View attachment DSCF0017-2.jpg