Zdravo dobri ljudi . Potrebna mi je pomoc :)

Avetinja Junacka

New member
Zdravo svima . Ovo je moja prva tema na forumu , pratim isti vec duze vreme jer sam u nedoumici oko kupovine sata . Da ne duzim mnogo , ovo ce mi biti drugi sat , vec sam kupio Vostok Komandirskie pre , ali , nisam racunao da je sat toliko mali , tako da sam ga mozda jednom nosio do sad . Kazem , tada nisam gledao specifikacije , i zeznuo sam se , ono , nekome bi mozda odgovaralo , ali meni , sa mojih 1.9m i nekih 120kg ( znam , znam , trebao bih da smrsam :D ) nikako ne ide , izgleda kao decji sat :D .
Elem , uspeo sam da "namlatim" ( kako to moji vrsnjaci kazu ) 500e i nameravam da sebi kupim sat , jeste da nije sad to neka ogromna suma , ali mislim da se moze naci dobar sat . E sad , u nedoumici sam jer vidim imaju razne vrste mehanizama , razni brendovi , itd ... Kao sto rekoh , krupan sam , pa mislim da bi neki minimum trebao da bude 42mm ( a mozda se i varam ) , i da , imam 16 godina , ali sam u nekim stvarima malo staromodan , da tako kazem , i ne volim previse "nacickan" sat ( sto nije slucaj sa mojim vrsnjacima ) , ali ne volim bas ni staracke satove k'o sto mi deda nosi :D . . Posto nemam neko iskustvo , zamolio bih vas da mi pomognete posto sam totalni "lajk" po pitanju satova . Stavicu listu nekih koji mi se dopadaju , a vi mi objasnite da li sam dobar izbor napravio . :)

1. TISSOT
2. TISSOT
3. Promaster Sky
4. FOSSIL
5. JAGUAR
6. Elegant Chrono
7. Elegant
8. 301C123
9. 307B133
10. Liverpool
11. Liverpool

Mislim da vam je moj ukus nakon navedenih primera otprilike jasan , sto se tice spoljasnjeg izgleda . A za ostalo se nadam da cete mi objasniti .

Hvala unapred ...

Dobrodosao na forum!

Od svih nabrojanih modela, Citizen AS4020 je ubedljivo najbolji i najkvalitetniji sat.

Krajnje subjektivno mišljenje (meni se mnogo dopada ali isključivo u ovoj boji)-
Uzmi - Promaster Sky
Odgovaraće ti i po dimenzijama i po kvalitetu.

Naravno sačekaj i mišljenja objektivnijih članova :)

Dobrodosao na forum!

Od svih nabrojanih modela, Citizen AS4020 je ubedljivo najbolji i najkvalitetniji sat.

Hvala , bolje vas nasao . :)

Krajnje subjektivno mišljenje (meni se mnogo dopada ali isključivo u ovoj boji)-
Uzmi - Promaster Sky
Odgovaraće ti i po dimenzijama i po kvalitetu.

Naravno sačekaj i mišljenja objektivnijih članova :)

Hvala na preporuci . :)

Kontam da su ovakvi kao "Citizen" sa ovim ECO mehanizmom novije generacije , pa ne znam kako su se pokazali . Kakvog su kvaliteta , kako se odrzavaju ( tj treba li , a ako treba , na koliko vremenski se radi servis , imaju li baterije ) , i tako to , jer ne bih bas voleo da mi "rikne" nakon godinu-dve :D :D ...

A Tissot ? Ja sam bio ubedjen da je Tissot kvalitetniji od ovih ostalih , a i drugi su mi nahvalili Tissot-a . :D

"Fossil" mi je bio sumnjiv zbog cene , ali je na oko prelep . Ima ga rodjak , kaze da nije nesto , staklo mu se lako grebe , tako kaze . Ali je automatik , ne znam kojeg mu je kvaliteta mehanizam ...

Za "Jaguar" nisam siguran , mada mi deluje precenjeno , ali , mozda se i varam .

A ovaj brend "Pierre Lannier" nisam pre vidjao , niti sam pre cuo za njih , kao ni za ovaj "Jacques Lemans" , ali opet na oko izgledaju dobro , pojma nemam kakvi su iznutra ..

Samo onaj sat koji su ti kolege vec navele....sve ostalo ...nije to to.
I da nadodam...i sam razmisljam da kupim taj sat...i to bas u toj kombinaciji boja

Otvoren sam ja i za neke nove predloge , nije sve svedeno na tih nekoliko , mislim da vam je otprilike jasan moj ukus . Ako nadjete jos neki slican ovima , do 500e , obavezno javite ... :D :)

Svakako da je taj Citizen pravi izbor.Umesto tih fossila ja bih razmotrio i po neki Roamer tog stila i cenovnog ranga.

Sad sam pogledao i njihovu ponudu . Nisam cuo do sad za njih , mada , ruku na srce, imaju prelepe satove . :)
Kakvog su oni kvaliteta , kako su se pokazali , servis ? :) :D

Last edited by a moderator:
Svakako da je taj Citizen pravi izbor.Umesto tih fossila ja bih razmotrio i po neki Roamer tog stila i cenovnog ranga.

Znam deka go nema vo prilozenata lista ama eve moj predlog moze ke ti se dopadne Citizen Nighthawk

bhlmqu.jpg

ztzq03.jpg

2w5swfq.jpg

dobar je tissot kako nije dobar ali ovi sto si naveo nisu neki bas merodavni modeli uz duzno postovanje

za 500evra imas i za manje znas kakav tissot automatik, gledaj prs516 ako ti se svidi, ili klasicni visodate

od navedenih samo citizen, odlican sat, bgojevski dao dlican predlog i da uz njega ustedis veliki novac, zatim imas seiko monstera za 200evra malo jace imas i seiko sumo ali je po meni on precenjen malo, previse je dati 500evra za onakav sat ali je cenjen, imas i automatik certine, a bolje je uzeti n ametalu a kozu lako dokupis dobre odlicne kaiseve za desetak evra...eto to je ukratko vredno kupovine po meni

dobar je tissot kako nije dobar ali ovi sto si naveo nisu neki bas merodavni modeli uz duzno postovanje

za 500evra imas i za manje znas kakav tissot automatik, gledaj prs516 ako ti se svidi, ili klasicni visodate

od navedenih samo citizen, odlican sat, bgojevski dao dlican predlog i da uz njega ustedis veliki novac, zatim imas seiko monstera za 200evra malo jace imas i seiko sumo ali je po meni on precenjen malo, previse je dati 500evra za onakav sat ali je cenjen, imas i automatik certine, a bolje je uzeti n ametalu a kozu lako dokupis dobre odlicne kaiseve za desetak evra...eto to je ukratko vredno kupovine po meni

Stvarno ? A ja mislio ono neki dobri modeli Tissot-a ... :D

Video sam , stvarno je vrh , ne znam da l' je bolji od Citizen-a ?
Vrh jeste , ali mislim da se varas , on je 76.000 , TISSOT

Visodate mi je nekako vise za starije ljude , a i 40mm je . Heritage Visodate

Certina ima PRELEPE satove , ali ... Ali ... Ovi sto su mog cenovnog ranga , a sto mi se dopadaju su uglavnom po 40mm . Jedino mogu da sacekam jos malo vremena , da sakupim jos malo novca za ovu Certinu , jedino ako se ne vrati na staru cenu , s' obzirom da je trenutno na snizenju :
DS Podium

Jedino nisam siguran oko kvaliteta , a vidim da je kvarcni mehanizam u pitanju , pa nisam upucen ...

Jedino mi NIJE JASNO kako je moguce da ova dva sata imaju isti naziv , moze se reci istog izgleda , a razlicite dimenzije kucista :
DS Podium
DS Podium

I da , video sam ponudu novih satova na ovom sajtu , i vidim da su cene prikazane nizim nego na sajtovima koji ih prodaju ?! O.O

PRIMER :
http://www.svetsatova.com/nov-sat/Certina-DS Podium-C0016172605700-1124

Last edited:
Evo odgovor samo na ovo zadnje....moze biti isti naziv, ali nije isti referentni broj...to je najbitnije kod sata. A u RB se objasnjava sve o tom satu...dimenzije, izgled, materijal, mahanizam....

Stvarno ? A ja mislio ono neki dobri modeli Tissot-a ... :D

Video sam , stvarno je vrh , ne znam da l' je bolji od Citizen-a ?
Vrh jeste , ali mislim da se varas , on je 76.000 , TISSOT

Obzirom da sam ja skoro pazario ovaj sat, doduse u drugoj boji, evo iz prve ruke ->
Ako odes do Absolut-a u Knezu i kazes da ces platiti u keshu, dace ti 10% popusta
Kad sam ja pregovarao sa njima cena je sa popustom ispala negde oko 520-530e.
Ja sam na kraju svoj kupio u Svajcarskoj i iskreno ti mogu preporuciti ovaj model.

Back