Željezničarski satovi

fotopetar

New member
Evo malo da predstavim željezničarske satove.
Bazirat ću se najviše na satovima iz naših krajeva ali ću pokazat i satove turskih i kanadskih željeznica.
Domaći željezničarski satovi jedni su mi od najdražih napose zbog gravura na pozadini satova.

Zato ću prvo da predstavim željezničarske satove iz početka prošlog stoljeća.Redom to su Longines,Zenith,Omega,Eterna i zna se naći još pokoja švicarska marka.A sada slike tih satova koji i dan danas zadivljuju svojom točnošću.

Omega 2.jpgZenith 0.jpgZenith 1.jpgZenith 2.jpgZenith 2a.jpgZenith railway pocket watch Yu 01.jpgZenith railway pocket watch Yu 02.jpgZenith railway pocket watch Yu 03.jpgZenith railway pocket watch Yu 04.jpgZenith railway pocket watch Yu 05.jpgZenith railway pocket watch Yu.jpgZenith.jpgOmega 3.jpgOmega 4.jpgOmega.jpgdzepni-satovi-omega-omega-geneve-slika-6699452.jpgEterna željezničarska by srbija.jpgEterna željezničarska.jpgLongines-cca-1910god 01.jpgLongines-cca-1910god 02.jpgLongines-cca-1910god 03.jpgLongines-cca-1910god 04.jpgLongines-cca-1910god 05.jpgLongines-cca-1910god 06.jpgLongines-cca-1910god.jpgOmega 0.jpgOmega 1.jpgOmega 2.jpgOmega 3.jpgOmega 4.jpgOmega.jpgTellus džepni sat.jpgTissot Ju željeznice 2.jpgTissot Ju željeznice 1400 kn.jpg

Zatim ću predstaviti Zenith koji pripada dobu Kraljevine Jugoslavije između dva rata te nekoliko satova turskih željeznica.Pokazat ću i ruske satove koji su isto bili glavni satovi običnih željezničara.

Željezničarski  Zenith.jpgŽeljezničarski Zenith.jpgOmikron 4.jpgOmikron.jpgCorsar 300 kn.jpgMolnija 2.jpgMolnija 250 kn 2.jpgMolnija 250 kn 3.jpgMolnija 2.jpgq1large.jpgq2large.jpgq3large.jpgq4large.jpgCorsar 300 kn 2.jpgOmikron 5.jpgOmikron 3.jpg300 kn Areta 2.jpg300 kn Areta 3.jpg300 kn Areta.jpg300 kn Tanis 2.jpg300 kn Tanis 3.jpg300 kn Tanis 4.jpg300 kn Tanis.jpg20101206235510.jpgOmikron 0.jpgOmikron 1.jpgOmikron 2.jpgŽeljezničarski Zenith 1.jpg

Još samo da predstavim za mene najljepše željezničarske satove za mene a to su oni kanadskih željeznica marke Hamilton.Imam čak dva u kolekciji i predstavljam vam na slikama svoja dva ljepotana.

Hamilton railway.jpghamilton1.jpghamilton2.jpghamilton4.jpghamilton5.jpgHamilton.jpg

Zasad sam se preokupirao na vojne satove,al želja mi je uz ova dva Hamiltona Elinvara u kolekciji imat i Longines,Zenith i Omegu po mogućnosti što starije modele u što očuvanijem izdanju.
Možda netko primjeti svoj sat ovdje na slikama,nek slobodno to i reče,al i isprike na korištenju slika tuđih satova.Slike sam većinom skidao s aukcijskih portala.

Last edited:
Bas mi je drago da si postavio ovu temu.Hteo sam te i zamoliti da napises nesto zeleznickim satovima ali ti to vec uradio.BRAVO PRIJATELJU.

Nasao sam jednu sliku u vezi ove teme mozda ce ti koristiti.

JDZ.jpg
Steta sto danas ne dele satove ovih proizvodjaca,jer ja sam na zeleznici. Mozda jednog dana:nono:

Drago mi je da ti se sviđa tema.Inače to je vjerojatno Zenith Jugoslavenskih državnih željeznica.Isti takav samo lijepo ispoliran sam predstavio i gore na fotografijama.Satovi su to koji zavređuju našu pažnju zbog toga obožavam i skupljam đepne satove i volim o njima pričat jer oni ko da imaju dušu,neku priču skrivenu u sebi.

Partizan3.gifdaje se na znanje, daje se na znanje!!!

Ovim proglašavam "fotopetra" u zvaničnog "čarobnjaka petra"!!!!!

Hvala za prelepe fotke fenomenalnih satova :congrats:

Samo se strpite bit će toga još.
Samo ne znam što ću kad ptedstavim sve đepne satove,ali i vojne?
Možda uživat čitajuć vaše super komentare.
Morat ću dati prijedlog da ova predstavljanja satova stavimo na posebno istaknuto mjesto tako da svima koji požele saznat više mogu u trenu saznat sve o đepnim i vojnim satovima.A ako netko treba kakav savjet slobodno nek se javi kad poželi uvijek sam rado na raspolaganju.
Inače slike satova dio su moje privatne zbirke slika satova skupljane već nekoliko godina.Sada znate koliko cijenim portal i ljude na njemu kad nesebično pokazujem prikupljene slike.Al ima toga još dosta tako da se ne brinete a ako koju dobru temu i ponovimo uz super slike vjerujem da se nitko neće ljutit na to.
I samo da znate da budem polako na svoj način predstavio i vojne satove poput prikaza u Knirimovoj knjizi samo što ću ja koristit svoje fotografije da me nitko ne optuži za krađu.

hamilton-watches-railroad-pr.jpghamilton_watch_pouch2.jpghamilton1.jpg29110415_6fa5a37ab6_o.jpg24323086_c12a7f146b_o.jpg1337 Time.jpg

Moj skromni doprinos ovoj temi.
Fotopetar hvala jos jednom za temu.:congrats:

Attachments

• 180720121174.jpg
    180720121174.jpg
    390.2 KB · Views: 110
Last edited:
Siguran sam da ces ih odlicno predstaviti. Ja bih voleo nabaviti dzepni sat i stoper ali njih uzivo stvarno nisam video,a gledao sam po netu i to Heuerove i odusevljen sam njima

Evo i ja da se pridruzim temi, vidim da ima ljubitelja dzepnih (zeleznickih satova) :w00t:
Ja licno nisan neki ljubitelj, a i ne razumem se bas u klase i vrednosti ovakvih satova.
Imam u posedu jednu masinu koja mi je ostala od pokojnog dede koji je bio zeleznicar, tako da na poledjini ima gravuru Imena i Prezimena. U pitanju je ETERNA (Petar I. Zaric), pa vas molim za misljenje i neku procenu cisto da imam predstavu sta posedujem.. Hvala

eterna 1.jpgeterna 2.jpgeterna 3-1.jpg

Vidim da je cifer Eterne vrlo dobro očuvan (nisam sto posto siguran pošto slike nisu prejasne).Sat je lijep al mu na zadnjem poklocu te rezbotine umanjuju malo vrijednost,al oko150€ vrijedi ako ide i cifer je dobro očuvan(ne smije imat ni crtica ni pukotina na sebi).
Lp!

Eterna ti je ispod Omege!Al ne daleko,iako ova što je ti imaš blizu je kvaliteti Omege iz tih dana.
Nadam se da sam pomogao.

pozdrav svima. dobio sa danas jedan dzepni sat,malo ga trazio po internetu pa naisao na ovaj forum. sat nije ispravan i nema staklo pa me zanima gde bih mogao da ga odnesem na popravku. iz beograda sam. pozdrav!Fotografija0310.jpgFotografija0311.jpgFotografija0312.jpg

Attachments

• Fotografija0310.jpg
    Fotografija0310.jpg
    221 KB · Views: 208
  • Fotografija0311.jpg
    Fotografija0311.jpg
    241.4 KB · Views: 160
  • Fotografija0312.jpg
    Fotografija0312.jpg
    244.2 KB · Views: 140
d.e.x. pozdrav!
Imaš jedan rjeđi željezničarski stari sat s prednjim poklopcem.Ono što nedostaje tvom satu vjerujem da će dobar časovničar u Beogradu brzo sredit,koliko vidim i kućište je dobro očuvano ali ono što najviše gledam je cifer i on je u super stanju.Sredi sat i pokaži nam ga kasnije sređenog,vrijedi sređen nekoliko stotina €ura a ovakav ne vrijedi ništa (pod ništa mislim da mora što prije na sređivanje jer ovakav vrijedi nešto al malo se može dobiti).
Nadam se da ćeš nas počastit uskoro slikama servisiranog sata koji će ponovno da kuca ko pravi švicarac.

Back