Mislim da ni jedan brend nije prosao tako lose kao sto je Zenith prosao sa ulaskom u LVMH grupaciju!
Jednostavno vodjstvo grupacije je uspelo da degradira i istoriju, tradiciju, renome, kvalitet i sve ono sto je Zenith imao u predhodnom periodu! Da ne pricam dalje o promasenim modelima, citavim serijama i td. Takodje i losoj poslovnoj politici i politici cena. Sve mi lici, kao da su se neki igrali i eskperimentisali sa firmom. Sa druge strane, moram reci da sada trenutno imaju vrlo vrlo lepe modele. Bar meni se ovo sada sto rade dopada. Nikako mi se ne dopada Selita u Zenith-u pa makar bila i najbolji mehanizam na svetu! Na srecu imaju najbolji seriski chronograph (moje misljenje), pa im je buducnost ipak svetlija nego sto se trenutno cini. Steta je sto su celukupnu proizvodnju bazirali samo na jednom mehanizmu. A treba znati da je Zenith u svojoj istoriji razvio preko raznih 500 mehanizama! Inace trentna ukupna proizvodnja Zenith-a je ispod 40.000 komada. Tako da ja mislim da je glavni razlog za uvodjenje Selite nizi troskovi proizvodnje, a nije nemogucnost da se proizvede potrebna kolicina. Uostalom satovi sa Elite mehanizmima su i do sada imali manje ucesce od satova sa El Primerom.