Zenith Elite

Vladan-Stevanovic

Administrator
Staff member
Juče tokom šetnje Bečkim aerodromom sam nabasao na radnju sa odličnim izborom satova i video sat koji me je bukvalno oborio sa nogu. Mislim da sam 5 minuta proveo gledajući ga kako mi stoji na ruci. Neverovatno elegantan sat sa dizajnom koji nikad ne zastareva.
Ovo je definitivno jedan od najlepših satova koje sam video u poslednjih nekoliko godina.
Cena i nije tako strašna, 3300 EUR (moram da je proverim koliko je realna), i ako bih se cenjkao i oduzeo TAX FREE verovatno bih mogao da ga dobijem za 2500 EUR, ali samokontrola koju sam uvežbao :) mi ne dozvoljava impulsne kupovine. Definitivno ću ovaj sat staviti na vrh svog spiska koji će morati da sačeka dok se finansijski konsolidujem.

Zenith Elite, ref. 03.2020.670 / 01.C498, cena: 3300 EUR

2s1ncj4.jpg

Movement
  • Elite 670, Automatic
  • Height: 3.465mm
  • Components: 144
  • Jewels: 27
  • Frequency: 28'800 VpH - (4 Hz)
  • Power Reserve: min. 50 Hours
  • Finishing: Heavy Metal oscillating weight with "Côtes de Genève" pattern.
  • Caliber: 11 1/2 ''' (Diameter : 25.6 mm)

Case, Dial & Hands
  • Material: Stainless Steel
  • Crystal: Curved Sapphire glass with anti-reflection treatment on both sides
  • Case-back: Transparent sapphire glass
  • Water-resistance: 5 ATM
  • Dial: Silver Sunray
  • Hands: Rhodium Faceted with Gold Plating
  • Case Diameter: 40mm
  • Opening Diameter: 34.45mm
  • Indexes: Rhodium Faceted with Gold Plating
Functions
  • Hours and minutes in the center
  • Central Second Hand
  • Date at 6 o'clock

Strap & Buckle
  • Alligator Leather strap lined with Rubber protection, Reference: 27.00.2016.498 Brown Alligator Leather
  • Pin buckle, Reference: 27.03.0016.001 Stainless Steel pin buckle

Kakvo je vaše mišljenje o ovom satu?

Pozdrav,
V.S.

Attachments

• 03.2020.670_01.C498&.jpg
    03.2020.670_01.C498&.jpg
    140.1 KB · Views: 132
Evo da ti odgovori jedan koji citav zivot impulsivno kupuje. Moja je logika, ako mi se sat svidi na prvi pogled (ili auto takodje) mozes me 6 godina ubjeđivati da je drugi sat ljepsi, dzaba.
Sat je upravo onakav kakav ja volim.

ps.
ako ga nisi kupio na aerodromu, neces ga uopste ni kupiti, veeeeruj mi ;)

Juče tokom šetnje Bečkim aerodromom sam nabasao na radnju sa odličnim izborom satova i video sat koji me je bukvalno oborio sa nogu.

Pilotiraš kojom letelicom, priznaj?
Jako dobar sat, vredan je kupovine za koju se nadam da ćeš je obaviti ili ćeš nas iznenaditi još boljim Zenitom, znam da ga dugo isčekuješ...

Kakav je ovaj Zenith? Perfektan(mada mi se više sviđa crni model)!!! Iskreno,nije ni skup-posebno sa popustima i tax free opcijom(ipak je to Zenith)!

Ne mogu ni da vam opišem kako ovaj sat izgleda uživo. Zlatne kazaljke i zlatni detalji na brojčaniku izgledaju neverovatno. Sat je stvoren da se nosi uz odelo, i izgleda kao da vredi barem duplo više.

@Baron
Ne mora da zači da ga neću kupiti jer sam imao takvih slučajeva dosta u životu. Nešto me privuče na prvi pogled, onda se malo bolje informišem o tome, nakon određene vremenske distance preispitam ponovo sebe i ako mi se i dalje sviđa odem i kupim na mestu gde ću dobiti najbolju cenu. Jednostavno sam takav - racionalan. Moram da priznam da su cene na aerodromu sve samo ne povoljne pa tamo izbegavam svaku nepotrebnu kupovinu.

Videćemo, svaki sat koji mi se na prvi pogled svidi mora da prođe test vremena. Negde sam pročitao da pravi ljubitelj satova na taj način proverava da li je napravio pravi izbor. Zalepiš sliku tog sata na frižider i ako ti se i nakon 30 dana gledanja u tu sliku sat i dalje sviđa, odeš i kupiš ga :)

Time will tell...

Pozdrav,
V.S.

Ah, da, zaboravio sam da napomenem da i sa druge strane sat izgleda neverovatno zavaljujući prelepo dekorisanom elite mehanizmu (gornji levi na slici):

Zenith movements&#.jpg

Pozdrav,
V.S.

Videćemo, svaki sat koji mi se na prvi pogled svidi mora da prođe test vremena. Negde sam pročitao da pravi ljubitelj satova na taj način proverava da li je napravio pravi izbor. Zalepiš sliku tog sata na frižider i ako ti se i nakon 30 dana gledanja u tu sliku sat i dalje sviđa, odeš i kupiš ga :)

Time will tell...

Pozdrav,
V.S.

haha, ja sam to radio sa djevojkinom slikom ;)

Pravi forum o satovima morao bi da ima smiley koji balavi...kada ćemo da dobijemo smiley koji balavi?

A sat? Sat je (smiley koji balavi) :adore:

@Baron: i jesi li je oženio :flowers:

Pa Vladane mi cekamo okupljanje a ti kupujes satove po Bec-u :)
Salu na stranu, sat je prelep. Ali mislim da se moze povoljnije nabaviti u Nemackoj, pa proveri i tamo. I javi ako se ponovis. Poz

Sta si odlucio na kraju Vladane? Sat je mnogo lep,skoro kao Datejust 2 :lol:
Salim se naravno,dosta su slicni,jednostavni i prelepi u svakom slucaju.

Back