Zenith modeli za Baselworld 2013.

krstin

New member
"Procurele" su fotke Zenith modela koji će biti predstavljeni na nadolazećem Baselworld-u.

ZenithPre-BaselPreview24Jan13-00_zps7872deae.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-01_zps4389e310.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-03_zps377e9afe.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-04_zps773d0a6f.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-05_zpsb888cbe4.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-06_zpsa5c3efa7.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-07_zps5e4c31a3.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-11_zpsd0b7054a.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-12_zpsa6807809.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-13_zpsf220e649.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-14_zps0f66f1ea.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-15_zpsfce10227.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-16_zps3ba05d91.jpgZenithPre-BaselPreview24Jan13-17_zpsf58ffb71.jpg

Ili ovaj ima minijaturnu ručicu, ili su satovi ogromni. Interesantni su, ali ne baš po mom ukusu.
Šta vi mislite?

Pa od svih meni se dopadaju mozda dva modela. Sto se tice ovih pilotskih u prvom redu oni su preko 50mm.

Prethodna verzija tih pilotskih satova je bila 57mm, tako da...

U donjem redu, prva fotka, izgleda dobro.

Last edited:
Prekrasni satovi al doista preveliki.Jedan dav modela da su veća al gotovo svi,pa ovi satovi ne kupuju se za gledanje već za potencijalno nošenje.Ove veličine i džepni satovi već dobijaju pridjev veliki.

Vecina ovih vise pristaje instrument tabli nego ruci. Koliku god ruku da ima "model", preko 47mm je preveliko osim sa bas-bas velike ljude!

Last edited:
^ +1. Taman sam pomislio da su sa Striking 10th pa cak i sa Stratosom uhvatili pravu zicu... Sad su me bas razocarali :(.

Bilo bi lepo da se ugledaju na svoje stare modele, ali oni su ocigledno krenuli na drugu stranu.

Meni se najviše dopada model sa slike na poziciji 11. Onaj sa oker brojčanikom. Baš mi izgleda elegantno i baš dobro.
Za ostale bih imala da kažem - ALI vidi ovo ili ono...
Sportski modeli nisu loši, za model sa komplikacijom nemam reči.
Da, i meni svi izgledaju prevelikog prečnika... a možda i maneken ima tanan zglob?!

Zenith je uvijek vazio za avangardu,kako u pogledu mahanike tako i u pogledu dizajna (koji mnogima - me included - opasno koketira sa kicom) pri cemu mislim da pocinju da zastranjuju.Borba na trzistu sve proizvodjace koji nisu dio swatch familije tjera na radikalne korake ali ovo je vec previse.Ovi 'pilotski' modeli,koji bi trebali da se nadovezuju na avijaticare I sv. rata (sic!) su vec gotovo pa uvredljivi i dizajnom podsjecaju na one Invictine ekskurzije u nazovi podmornicarske satove iz Russian diver linije.Sve mi to izgleda kao 'nemamo-bolju-ideju-pa-cemo-zalijepiti-zvjezdicu-na prvo-sto-nam-padne-na-pamet-i-prodace se-jer-je-zvjezdica-tu' logika.Mislim,o ukusima se ne raspravlja ali ako vec od svojih kupaca trazis 10.000 i vise eura za svoj proizvod i imas skoro 200 godina tradicije,tehnologije i renomea iza sebe tim kupcima treba da das nesto vanvremensko a ne nesto u trendu za ovu sezonu.Srecom,tu su bogati Rusi,ovo ce kod njih da se prodaje kao alva.

Back