Zeppelin satovi

MidnightRider

New member
Pozdrav svima!

Spreman sam da dam za sat nekih 24/5 hiljada dinara najvise. Trazim sat sa koznom, braon, narukvicom. Dugo vec gledam nase domace sajtove i inostrane, i za oko su mi zapali Zeppelin satovi. Kod nas ih prodaje Bomar, ima ih od 20 pa nadalje hiljada. Na oko su mi lepi, velicina kucista taman kako volim, 42mm uglavnom, a mene zanima kvalitet tih satova jer sam ja laik. Takodje me zanima sta jos ima u toj ponudi u ovom cenovnom rangu, video sam neke Citizen, koji imaju garanciju 5 godina, njihov kvalitet mi je vec malo poznatiji, kao i brend.
Slobodno neko od iskusnijih clanova neka mi predlozi jos neke satove, jer ja stvarno nemam iskustva, prvi put sam kupujem sat,do sad sam dobijao na poklon, pa sam ih nosio svakako.

Hvala unapred!

Ja, licno, sam strasno skeptican u danasnji kvalitet, bilo da je u pitanju sat, telefon, frizider ili svemirski brod... Kod preskupih stvari situacija je malo bolja, mada ni to nije uvek tacno. Menjali su mi tri nova s7 edge telefona za par meseci, jer je svaki imao neku falinku. Glupo je porediti tehniku i satove, jer termin "bag" ne postoji kod mehanike(za kvarcne nisam siguran). Ali, opet, imaj u vidu... Sat pre svega treba da ti se svidja i da uzivas kada ti je na ruci, posle toga gledaj duzinu garancije...

Last edited:
Ja, licno, sam strasno skeptican u danasnji kvalitet, bilo da je u pitanju sat, telefon, frizider ili svemirski brod... Kod preskupih stvari situacija je malo bolja, mada ni to nije uvek tacno. Menjali su mi tri nova s7 edge telefona za par meseci, jer je svaki imao neku falinku. Glupo je porediti tehniku i satove, jer termin "bag" ne postoji kod mehanike(za kvarcne nisam siguran). Ali, opet, imaj u vidu... Sat pre svega treba da ti se svidja i da uzivas kada ti je na ruci, posle toga gledaj duzinu garancije...

Svakako da gledam da mi se pre svega svidja, nisam napomenuo, marka mi i nije vazna, tj. ime, vise neki kvalitet, ili odnos cena/kvalitet, sat moze biti i jeftiniji od navedene cene. A za sam kvalitet sata, to ne znam, zato i pitam ovde strucnije ljude za misljenje.

Sto se kvaliteta nemoj da brines, ako ti se svidja kupi. Citizen ima tu prednost u vidu duzine garancije. Pogledaj nesto od Seika takodje. Nemoj biti tako ravnodusan prema brendu, svakako je bolje kupiti nesto iz casovnicarske kuce nego modni brend. To ces ukapirati nakon nekog vremena ako se zaljubus u ovu tematiku i sve sto prati satove :-) da se vratimo na pocetak price, sa Zepp-om ces svakako biti drugaciji, imaju taj retro stil koji ih izdvaja u moru istih primeraka, brend koji ima stogodisnju istoriju i bez sumnje neces pogresiti ako se odlucis za njih; -)

Mislim da su Zeppelini skroz dobri. Ista firma koja pravi Junkers.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Kolega House,

Zeppelin satovi postoje od 2002 godine i nemaju stogodišnju tradiciju. Inače dobri satovi. Jedino, što treba izdvojiti. Mnogi od njih sadrže pleksi staklo, pa ako kolega misli, da nosi sat svaki dan..treba razmisliti. Jer pleksi, se lako grebe, nije baš otporan na udarce ali ga je moguće polirati a i zamena nije skupa.

Za Zeppelin satove ne mogu da govorim jer stvarno ne znam mnogo o njima.
Da je u pitanju Led Zeppelin tad bi veče baš potrajalo!
Što se tiče Citizena tu nećeš pogrešiti, koji god da uzmeš, još i sa malo više para možeš dobiti sat sa pregršt funkcija, 5. godina garancije, koji će te služiti mnogo dugo.

Lose procitah onda, ucinilo mi se sa sam tako procitao negde na netu al dobro, moja greska izvinjavam se ...sve u svemu, nije ni taj pleksi bauk, ako se ogrebe ili pukne ide novo sta sad :-) bitno da satici imaju zanimljiv dizajn i da odaju fin utisak kad se uzmu u ruku .

100 jahre se odnosi na letelicu Cepelin i njenog konstruktora . Nema veze sa staroscu kompanije.
Inace vrlo zanimljivi satovi.

Hvala svima na savetima!

Mislim da cu se ipak odluciti za neki od Citizen modela, ipak duza garancija i poznati kvalitet. Mada teska je odluka, jer su Zeppelin satovi izuzetno neobicni i interesantni, bice dugo i tesko biranje :D

Ne ne nisam mislio zbog te oznake, nego sam neki tekst o njima citao pa sam permutovao podatke :-)

Druze, odes vidis, stavis na ruku, koji te vise ocara to kupis , moj savet.

Last edited by a moderator:
Jos se nisam odlucio, dvoumim se izmedju https://bomar.rs/citizen-sport-watch-aw1360-12h i https://www.satoviberic.rs/proizvod/122271/ssb275p1-seiko-chronograph-muski-rucni-sat .
Oba sata su me izgledom privukla, tesko je odluciti se, nijie ni mala razlika u ceni.

Takodje,dok sam listao sajtove, ugledao sam i ova dva sata, pa me zanima vase misljenje o njima
https://bomar.rs/jacques-lemans-aktion-42-5c https://bomar.rs/jacques-lemans-garda-40-5b
Dosta pristupacna cena, a izgledaju dosta lepo, samo ne znam nista o njima, i kakav im je kvalitet?

Ovi J. Lemans satovi nisu u ovom rangu, a izmedju Citia i Seika bih izabrao Citia. Izgled, zanimljiv cifer, garancija, eco drive sistem.

Da ne otvaram novu temu, pitanje ću postaviti ovde.
Naime, Bomar daje popust na satove, pa mi je za oko zapao ovaj Zeppelin.

de0aa57511e5-3027b3dd.jpg

U specifikacijama na oficejelnm sajtu stoji:

Zeppelin 7684-5 Series LZ127 Count Zeppelin
Specification General

• Features: Chronograph, Month, Weekday, Small Second, 30 Min. Counter, Add and Split, 12 h Counter, Date (big)
  • Model Series: LZ127 Count Zeppelin
  • Color: Beige
  • Water Density: 5 atm
  • Battery Type: 395
Case

• Glass: Mineral Glass
  • Chassis Material: Stainless Steel
  • Case Color: Silver
  • Case Fastening: Screwed
Size and Weight

• Weight: 66 g
  • Case Diameter: 41 mm
  • Case Height: 12 mm
Movement

• Movement Type: Quartz
  • Movement Caliber: Ronda 5020.B
  • Jewels: 5
  • Movement Note: Swiss Technology
Clockface

• Clock Face: Beige
Wristband

• Lug Size: 20 mm
  • Wristband Color: Brown

Zanima me kako se očitavaju mesec i dan u nedelji? Za mesec pretpostavljam da je u okviru podbrojčanika na poziciji 9, sa unutrašnje strane, ali kako se očitava "Weekday", to mi je nejasno. Na YT nisam mogao da nađem ni jedan klip o ovom satu.

Kod Junkersa se dešavaju propusti, koji se odnose na informacije na web strani. Ionako su naveli: Genreral, što znači, da se radi o opštim informacija a ne specfičnim.

Ronda 5020B nema funkciju prikazivanja ni meseca a ni dana u nedelji. To je klasičan hronograf sa Big Date displejem.
Na poziciji 3 je podbrojčanik sa malim sekundnikom, na poziciji 9 je podbrojčanik sa štoperom, koji sadrži dve kazaljke. Veća pokazuje izmerene minute a manja pokazuje izmerene sate. Na sliki je resetiran hronograf,, obe se nalaze na poziciji 12, pa se vidi samo jedna. Kazaljka štopera izmerenih sekundi je centralna, ona najveća.

Rondin mehanizam, koji pokriva sve navedeno je kalibar 5040F, ali on se proizvodi samo kao Swiss Made, gold plated sa 13 rubina.

Last edited:
Kolega Haifisch23, da li je Swiss Made proizvodnja garantovana i za ostale Ronde koje u ponudi kod Junkers-a?

Back