ZMA - moji satovi...

zma

New member
Postovanje!

Krajnje je vreme da i ja "otvorim" svoju galeriju! :) Poceo bih sa novitetom, danas je stigao.

Sinn 103:

SINN ZMA Svet Satova 18D5A37C-B779-47C7-9B7E-E2058410DF0A.jpeg

SINN ZMA Svet Satova 1 DAC24034-9CAA-4595-B7D7-5D8EEF697716.jpeg SINN ZMA Svet Satova 2 32E6D938-B196-4411-833A-6B1BACDC2E6C.jpeg SINN ZMA Svet Satova 4 987C49A2-683D-414B-A648-E451DB37E9B6.jpeg

Ovaj sat je napravljen u najboljim tradicijama nemacke casovnicarske industrije. Kvalitet zavrsne obrade kucista sata je na veoma visokom nivou, polirano, 41mm, bez i jedne jedine greske! U donjem delu sata, izmedju lugova je zig, verovatno oznaka nekog nemackog standarda:

IMG_0036.jpgDE215F19-FFB0-494C-A96B-423DFEBCC6E8.jpg

Ciferblat je jedan od lepsih koje sam video u zivotu! Crne boje, matiran, lako se cita zbog kontrasta bele boje i nema nikakvih nepoznatih i nejasnih momenata! Uradjen je u klasicnoj varijanti hronografa:

IMG_0023.jpgIMG_0038.jpgIMG_0041.jpg0CF6CF83-1581-4F7D-87BA-8A042B0C5AA8.jpgIMG_0040.jpg

Staklo na ovom satu mi se izuzetno svidja zbog toga sto je ispupceno, daje satu "smek" starog vintaznog sata. :) Oko stakla lezi crni bezel, koji se vrti u oba smera, predpostavljam da je napravljen od aluminijuma. Zadnji deo je u ss varijanti, klasika, nema promasaja:

IMG_0042.jpg IMG_0043.jpg

103-ku pokrece ETA 7750 mehanizam, necu ga komentarisati uopste, nema smisla :). Takozvani sub-dials se nalaze na 6-9-12 pozicijama i day-date prozorcicem na poziciji 3.
Pored svega gore napisanog o tome sta mi se svidja, zeleo bih da posebno obratim paznju na detalj koji je meni posebno privlacan a to su kazaljke:

IMG_0044.jpg IMG_0045.jpg

Napravljene su u stili vintaznih satova i ovom satu dodaju poseban izgled! :)

Sat je stigao na grubom koznom kajsu sa belim stepom i snalicom sa natpisom, Sinn.

Mene licno ovaj sat podseca na varijantu Type XX pilotskih satova i da vam kazem iskreno, "mirise" kao vojni sat sa velikom i interesantnom istorijom!

Jos malo fotografija i to bi bilo to narode! :)

IMG_0017.jpg FC329F81-F5E0-4C40-B499-4A94EDCE227E.jpg

Postovanje!

ZMA :)

Last edited by a moderator:
Odlicno! Cekamo i predstavljanje ostalih satova:)
Inace SUG je firma koja pravi kucista za Sinn, a i u vecinskom vlasnistvu je Sinn-a ako se ne varam. Kucista su im vrhunska, tako da moj iako ima par godina izgleda kao da je juce izasao iz fabrike!

ZMA jedno obaveštenje i molba:

Shodno pravilniku Foruma (tačka 6) slike sata sa oružjem će biti izbrisane. Zamolili bismo te (ali i ostale članove koji će naknadno pročitati ovaj post) da izbegavaju da postavljau slike satova sa oružjem.

Veliko hvala na razumevanju.

Još jednom, pozz sa moje strane!

Hvala! Ovo na fotkama je paintball marker, nije vatreno oruzije. U svakom slucaju, hvala! Mozda bi trebalo i to dopisati, cisto da ne bi bilo nedoumice?

Last edited:
Predpostavio sam da je paintball puska, ali je jako dobro uradjena, pa da ne bude zabune. Jos jedna pohvale za sat:) Ocekujemo sa nestrpljenjem jos tvojih satova:)

Svaka cast majstore.....Z....ovo je jedan od lepsih primeraka.
U zdravlju ga nosio,daj jos neke slike sa ruke! Daj da uzivamo

zma, odličan sat !! Pravi pilotski sat . U zdravlju da te služi. Mada dopada mi se i onaj 556 A koji si diskretno prikazao :). Imam utisak da će u tvojoj kolekciji biti pravih bisera za prikazati.

Postovanje! Evo jos malo fotografija sinnovca! :)
IMG_0059.jpg
IMG_0060.jpg
IMG_0057.jpg
IMG_0070.jpg
IMG_0068.jpg
Prve 3 su od sinoc, ocigledno a poslednje 2 su od jutros! :)

Zma, jel to neki maslinasti NATO? Super izgleda. Mogao bih i ja tako nesto da uzmem pa da menjam sa kozom.

Pa,daaa...vidis juce se ne setismo (doduse pitanje se odnosilo na stil koznog kaisa) :) Sinovac na platnu bas ima ''military'', tool smek...

da, maslinasto-zelena:) postavio sam neke fotografije tamo gde ste o tome diskutovali, pogledaj! kozu uvek mozes da stavis, ja sam uzeo dosta ovih nato, zulu i bond kajseva pa cu da menjam. moje iskustvo sa njima je odlicno! mekani, udobni, nisu hladni zimi, nisu vruci leti..svaki sat sam nosio na ovim kajsevima, sve osim klasike!

Zma, jel to neki maslinasti NATO? Super izgleda. Mogao bih i ja tako nesto da uzmem pa da menjam sa kozom.

Back