Pozdrav svim forumasima,
Zeleo bih da popravim dva stara dzepna sata koja su u mojoj kuci otkad znam za sebe. Znam da je cena popravke ovakvih satova veca od njihove trenutne vrednosti, ali mi to ne predstavlja problem. Jedan je kupio moj otac, a drugi deda, pa imaju afekcionu vrednost, zbog bih zeleo da ih dovedem u ispravno stanje. Tata bi dobio svoj nazad na koriscenje, dok bi dedin zauzeo lepo mesto u vitrini, i izlazio u posebnim prilikama. Ne razumem se dovoljno u satove, nazalost, zbog cega o njima ne mogu mnogo da napisem.
Na prvom satu pise Legation, swiss made, 17 jewels. Krunica za navijanje je zaglavljena. Prema osecaju, izgleda mi da je navijena skoro do kraja, a zbog necega sat nije poceo da radi. Da li je zardjala neka opruga, ili je nesto polomljeno, nemam predstavu.
Drugi sat je raketa, problem je u tome sto nakon navijanja, radi neko vreme, pa stane. Dok ga ne podsetim da krene, pa onda ponovo. Posto su rakete bile relativno cesta pojava u nasoj zemlji, u njegovu popravku polazem vece nade.
Ono sto bih zamolio clanove forume je da mi preporuce iskusnog casovnicara za koga iz licnog iskustva znaju da je dobar i za koga pretpostavljaju da bi mogao da mi pomogne u sredjivanju ova dva gospodina. Vidim da su i drugi slicne poslove obavljali uz pomoc clanova ovog foruma.
Svaki savet mi je dobrodosao. Hvala unapred.
Bookmarks sajtovi