Ne bih da prekrsim autorska prava, intelektualnu svojinu posto nisam nesto tehnoloski upucen u ovo sadanje moderno vreme a primetio sam da uvek naglasite, citiracu vas "Uz dozvolu moga brata".
Naravno da možete da prosledite video vašim prijateljima.
Ja uvek napišem "uz dozvolu mog brata" pošto želim da naglasim da ja nemam nikakve zasluge za Nikolin rad i njegov video i ne bih želeo da ljudima na forumu se predstavim da znam da radim nešto što de facto ne znam:-)
Video koji Nikola postavi na YT i dozvoli mi da podelim na forumu je rezultat ozbiljnog rada i ozbiljne produkcije. On ima tim oko njega koji paze na svaki detalj.
Takođe njegovih poslednjih 5 videa je pregledalo skoro milion ljudi i ja pažljivo čitam komentare, ljudi jako posvećuju pažnju detaljima i ne žele na bilo koji način da budu obmanuti ili dovedeni u zabludu.
Ja sam po profesiji lekar specijalista, magistar medicinskih nauka iz oblasti infarkta i moje znanje o satovima je vrlo skromno.
Ja sam iskreno zadivljen znanjem ljudi na ovom forumu i svaki dan čitam i naučim nešto novo.
Ovo pišem pošto poslednjih nekoliko nedelja dobijam puno poruka tipa: Eta ili Seiko, mehanički ili quartz????...
Dok nisam došao na forum nisam uopšte imao ideju da ljudi toliko znaju o satovima, mehanizmima, kolekcionarskoj vrednosti...
Ja pored mog posla 40 godina vodim dve časovničarske radnje i servisiram "problematične" satove što moji radnici ne mogu da urade. Ja stvarno nisam obraćao pažnju na razliku između seiko kalibra 7009, 7S26, 4R, 6R, Nh36. Meni je bilo važno da anker i unra odgovara svim modelima i da mogu da uradim servis i naplatim:-)
Jedan kolekcionar sa foruma me je posetio neki dan, i nije krio iznenađenje kada je video potpuno nov, netaknut mehanizam 6R koji služi samo da se razbuca za delove:-)
Takođe, poslednjih 50 godina ETA mehanizmi dolaze na servis podjednako kao i Seiko mehanizmi.
Dok nisam počeo da čitam na forumu o ETA 2824, nisam ni obraćao pažnju na detalje.
Generalno za servis Seiko je jednostavniji a ETA je "lepše" raditi.
To je jako lepo na forumu rekao kolega koji se bavi servisiranjem satova da je jedan servis "na traci" kada treba da hraniš porodicu i daješ radnicima plate a drugo je servis za kolekcionare kada nema nikakve tržišne logike (što bi rekao Ivo Andrić: "ljubav je davanje bez logike").
Tako da, ja se iskreno divim zaljubljenicima i ogromnom znanju ljudi na forumu, a kada postavim video od mog brata, naglasim da je uz njegovo dopuštenje, pošto ja nemam nikakve zasluge da to izgleda tako kao što izgleda:-)
Doduše, za poslednji video me je pitao šta mislim o muzici, i ja sam bio za Balaševića a ne za džez
Bookmarks sajtovi