Ko u Beogradu može da servisira Orient i koliko je komplikovano nabaviti delove u slučaju kvara automatika?
Ko u Beogradu može da servisira Orient i koliko je komplikovano nabaviti delove u slučaju kvara automatika?
Zvaničan distributer za Orient satove u Srbiji ne postoji pa samim tim ne postoji ni zvaničan servis. Međutim, satovi se mogu servisirati kod svakog časovničara i zaista mislim da problema oko servisiranje ne bi trebalo da bude. Verujem da je i nabavka delova prilično laka, pogotovo kada se uzme u obzir da su Seiko mehanizmi poslužili kao osnova za razvoj Orientovih.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Plus što mehanizam za većinu modela možeš da nabaviš za 44€ Original Orient Automatikwerk fr FEM../CEM../EM.. Modelle - Zubehr - www.orientuhren.de
Da, to je uvek mogućnost ukoliko ne može da se nabavi zaseban deo samo što ne znam koliko se isplati kupovati kompletan mehanizam zarad sata koji košta 100e?! Treba imati u vidu da pored troškova kupovine novog mehanizma, treba platiti i časovničara koji će izvršiti zamenu pa bi tako ukupna cena servisa verovatno bila viša od polovina vrednosti sata.
Recimo, moje mišljenje je da je pametnije kupiti novi Orient Mako sat nego li kupiti samo mehanizam za njega.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Ma kupiš odma i mehanizam i imaš za rezervne delove
Poslednja ispravka: milan zmaj (17.8.2011. u 15:55)
next year at this time I'll be a millionaire
Bookmarks sajtovi