33Likes
-
10
Post By Simke206
-
8
Post By Simke206
-
2
Post By Simke206
-
12
Post By Simke206
-
1
Post By djolea
-
-
-
Re: Simketova radionica - Kako rastaviti mehanizam broj 2
Nastavak sledi kafe pauza
-
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Postovanje,
veoma me zainteresovala tema koju ste pokrenuli. Pogledao sam more slicnih na, uglavnom, stranim forumima, i sve teme daju pregled rastavljanja ili sastavljanja najjednostavnijih mehanizama na navijanje. Iskreno probao sam vise puta i uspeo cak i sa mehanizmima za koje nisam nasao nikakvu tehnicku dokumentaciju tj. Uputstvo. Ako bi bili ljubazni, puno bi mi znacilo, da postavite fotografije ciscenja ovakvih mehanizama i podmazivanja. Verujem da isto interesuje mnogo kolega sa foruma. Preveo sam clanak Britanskog horoloskog instituta o podmazivanju mehanizama. I verujte uplasio sam se, vise se ne radi o delovima mehanizma vec o delovima delova na koje je potrebno naneti izuzetno minijaturne kolicine ulja. Sve mi se od jednom smanjilo, na vec minijaturnim delovima, za 5 do 10 puta. Sto se tice naziva pisite kako vam volja posto vec imate zelju da podelite znanje na nama je da se prilagodimo. Francuski i Nemacki su i tako jezici casovnicarstva. Ako se ne varam koristite Nemacki, koji bolje razumem od Francuskog a i terminologija delova nam je nekako razumljivija na Nemackom i tako je sva tehnika kod nas dolazila sa Nemackog govornog podrucja. Unapred hvala
-
Drago mi je da ste zainterosovani za ovu temu, trenutno nemam vremena jer se pored casovnicarstva bavim i drugih poslom, nadam se da cu Naci vremena za vikend da vam opsirno odgovorim na pitanja a bice i slika i uputstva.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 15
Re: Simketova radionica - Kako rastaviti mehanizam
Simke svaka cast,tema je izuzetna i samo nastavi tako jer dosta pametnih i dobrih stvari moze da se nauci!
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Re: Simketova radionica - Kako rastaviti mehanizam
Upravo sam se vratio sa terena i video odgovor. Unapred hvala. Imamo veliku cast i privilegiju da nam profesionalac pokazuje tajne zanata.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi