Jel zna neko šta označava AER kod casio satova?
Jel zna neko šta označava AER kod casio satova?
Posto je to krajnja oznaka u punoj oznaci, predpostavljam da je to skracenica za trziste za koje je nemenjen. U principu, na tom mestu stoje oznake te vrste i kod Seika npr, ali i kod Casia. Clan Vladan P je dao lep prikaz oznaka u ovoj temi
G-Shock Professional serija
Primetio sam da npr za G-1000-1 AER se nalazi i oznaka G-1000-1A kao i za sve Aviator modele, soji AER ili A za isti model.
E to me buni. Kopam po netu ali nikako da iskopam
poslednja slova u oznaci modela kod casia je interna oznaka proizvodjaca kojom oni oznacavaju npr. fabriku u kojoj je sat napravljen ili trziste kome je namenjen ili nesto trece. u tom konkretnom slucaju oznaka koja odredjuje model je G-1000-1A, a nastavak moze biti npr. ER, DR, VR, VD..
ako me secanje dobro sluzi, bilo je modela koji su dolazili iz iste fabrike i za isto trziste, a ta zadnja slova su se ipak povremeno menjala.. zato da ne bi zbunjivali kupce, dileri obicno skrate naziv za ta slova koja su visak
znaci jos jednom, ukratko:
G-1000-1A (+ bilo koja slova koja slede u svim mogucim varijacijama) je jedan isti model
npr G-1000-1A, G-1000-1B, G-1000-7A (+ koja god slova isla iza) bi bili razliciti modeli, tj. isti model u razlicitim bojama
Primetio sam da svi modeli namenjeni "pilotima" nose oznaku AER, pa sam mislio da neka skraćenica od AERO ili slično. Znam da AER i A nisu razlike u modelima samo se drugačije pišu ovde i u Americi.
NPR:
Gw-3000-1aer, Gs-1100-1 aer, Gw-2000-1 aer, gw-2500-1 aer itd.
Bookmarks sajtovi