U pitanju je model Diplomat 31-411 navijača za 2 sata. Proizvodi se u više varijanti finiša - ovo je tzv. Burlwood a postoje još i Cherrywood (meni najlepši ali izgleda da ga je nemoguće naći) i Ebony (crni, nešto je skuplji). Preporučena cena je 175 US $ mada na Internetu može da se nađe i za oko 100. Cena poštarine je dosta visoka - oko 40 US $ pošto je kutija u kojoj stiže ogromna. I sam navijač je relativno velik - 18x18x20 cm. Kvalitet i materijal od koga je izrađen su slični kutiji za 5 satova koja se prodavala u Fossil radnjama u Beogradu. Jastučići za satove su obima oko 16.5-17 cm a imaju i dodatak (vidi se na slici broj 4) koji ih proširuje na oko 18-18.5 cm. Inače dobro stoje i mislim da ne mogu da ispadnu.
Programi navijanja su sledeći:
1. rotira u smeru kazaljke na satu 2 min a zatim pauzira 6 min.
2. rotira u smeru suprotnom kazaljki na satu 2 min a zatim pauzira 6 min.
3. rotira u smeru kazaljke na satu 2 min, zatim pauzira 6 min, rotira u suprotnom smeru 2 min a zatim pauzira 6 min (kombinacija 2 prethodna).
4. rotira u smeru kazaljke na satu 5 min, onda u suprotnom i tako 3 sata. Nakon toga pauzira 9 sati i ciklus se ponavlja.
Brzina obrtaja je oko 6 u minutu. Navijač je skoro bešuman a rotira potpuno ravnomerno - nema čudnih zvukova, zapinjanja itd. Za napajanje koristi ispravljač (dolazi sa navijačem, 3V DC, 1.5A, 110-240V AC) ili 2 AA baterije.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Bookmarks sajtovi