Dali bi neko mogao da mi malo pojasni,
Koja je razlika izmedju mehanizama "ETA Valjoux 7750" i mehanizma koji samo ima oznaku "ETA 7750"?
HVALA
Dali bi neko mogao da mi malo pojasni,
Koja je razlika izmedju mehanizama "ETA Valjoux 7750" i mehanizma koji samo ima oznaku "ETA 7750"?
HVALA
To je koliko znam jedno isto. Valjoux je ime koje je već dugo u vlasništvu ETA-e. U okviru samih ETA/Valjoux mehanizama postoje 3 klase: Elaborated (osnovna, sa prosečnim dnevnim odstupanjem od +-5s, maksimalnim od +-15s), Top (bolja, prosek +-4s, max+-10s) i Chronometer (u okviru COSC specifikacija, max +-5s dnevno).
Misko81 je odgovorio, ali evo ti i ovaj link: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Valjoux Pozdrav!
Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (20.4.2011. u 9:40)
Primetio sam narucito kod Fortisa (koji sam i zainteresovan da kupim) da se 7750 Valjoux nalazi u skupljim modelima pa me to buni.
Nema razlike medju mehanizmima obelezenim sa Valjoux i ETA. Naprosto - Valjoux je proizvodio niz mehanizama medju kojima i 7750 a kada ih je ETA preuzela kao kompaniju, pocela je tiho da menja naziv u ETA 7750. Proizvodjaci i ljubitelji satova ih vrlo cesto oznacavaju i dalje kao Valjoux jer je to ime toliko dugo vezano za 7750 da ETA cak nekako zvuci neprirodno .
No time to lose
Razlika je Valjoux zvuci fensije nego samo ETA 7750
hehe salim se isti su
Zvuci i prirodnije i lepse ako se ja pitam. A izgovara se ako se ne varam "Velžu". Inace po meni odlican mehanizam!
Bookmarks sajtovi