Nisam mnogo upucen u satove i ne gledam skupe, marke i slicno.Bitno mi je da radi sto tacnije moze i da izgleda sto lepse za male pare.Prvi automatik mi je bio polovni HMT. Zaboravio sam koji tacno model i sat je zurio.Za nedelju dana mislim da je nakupljao pet minuta.Posto nisam zeleo da idem kod nekompetentnog sajdzije u mom mestu, sat sam prodao i kupio preko Aliexpresa novi Sewor.Sat je prelep, radi izuzetno tacno, ali ne znam da li ja ne znam da ga navijem. Kada je dosao, navio sam ga nekolicinu puta i jedno tridesetak puta sam ga tresao skoro kao toplomer.Nosio sam ga super sve i u toku noci oko 2 sata on stane.Ujutru sam video, cetrdeset puta sam ga na kurnicu navio i nekoliko puta okretao u smeru kazaljke na casovniku, tacno sam video kako rotor pravi krugove.Sat je radio odlicno drzao je ceo dan, celu noc, ceo dan naredni i oko 4 nocu opet stao.Kao da mu se tokom dana ne napuni dovoljno mehanizam.Meni je bezveze da ga navijam, jer bih onda kupio mehanicki sat, a to sam izbegavao jer ne zelim takvu obavezu, a kvarcni ne zelim da imam obavezu da na 2 godine ili vec koliko moram da menjam bateriju.Da li sam u necemu kod navijanja pogresio, ili je stanje ovakvo posto je kinez?
Bookmarks sajtovi