Zanima me kakaav je seikov solar mehanizam konkretno Seiko Solar Mens Scuba Diver Orange Dial Watch SNE109P1 SNE109
i da li je u osnovi slican eco drive mehanizmu?
Zanima me kakaav je seikov solar mehanizam konkretno Seiko Solar Mens Scuba Diver Orange Dial Watch SNE109P1 SNE109
i da li je u osnovi slican eco drive mehanizmu?
Seiko jeste relativno nov sto se tice solarne tehnologije ali do sada nisam cuo da se neko zalio na njihove mehanizme. A princip jeste kao kod Citizenovih eco-drive mehanizama.
Nesto o mehanizmu:
Press Release | SEIKO WATCH CORPORATION
I jedan kraci video
2S Time : Seiko Solar Scuba Diver Sports SNE109P1 200m - YouTube
Veliki pozdrav!
Pošto sam dugo vremena tražio svoj ručni gral,puno informacija sam usput pokupio o satovima.Tako sam na kraju kupio Citizenov Eco-Drive pilot koji sam već preporučio kao best buy sat.Al ono što se previše ne piše o solar satovima ili kod Citizena Eco-Drive jest to da oni umjesto baterije koriste akumulator koji se puni i pun može pokretat sat i do šest mjeseci bez prisustva svjetla.Greška je kad kažu da se kod solarnih satova ne treba razmišljat o promjeni akumulatora,nakon nekih deset godina rada ili po vidljivoj potrebi akumulator se mora mijenjat kod solar satova.A taj akumulator košta deset puta više od obične baterije.Sada treba razmislit o isplativosti uzimanja takvog sata na duže staze.Ja sam zbog te situacije nakon nekoliko godina nošenja sat prodao jer mi nije padalo na pamet jednog dana dati nekoliko stotina kuna za novi akumulator.
Nadam se da će ti ove informacije biti od koristi,kao i drugima.
Nisam još rekao da je solar sat po kvaliteti jednak kvarcnom satu samo što je drukčije napajanje mehanizma.Uz gore navedene podatke treba dobro razmislit što uzimat.
Bookmarks sajtovi