Nije mesto za ovo pitanje ali kako bi poredjali po kvalitetu seiko, citizen i orient?
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Nije mesto za ovo pitanje ali kako bi poredjali po kvalitetu seiko, citizen i orient?
Teško. Treba se gledati u klasi.
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Nemoj kolega da nastavljas,vidis da pojedincima smeta,ne shvataju zadovoljstvo imati Duro u kolekciji.
Po mom misljenju,bas kako si poredjao:Seiko,Citizen,pa Orient,ali ne znaci da je Orient los,ima i on svojih mnoooooogo dobrih modela za jako prihvatljiv novac.
Ako zelis uporedjivati pojedine modele,to je druga prica.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Veće zadovoljstvo Duro nego Rolex.... A ne možete tako gledati. Npr. Onaj Citizen diver plavi što se mota po forumima kvalitetniji nego npr. Skx a čak i jeftiniji... Treba upoređivati u klasi. Pa logično da je Grand Seiko kvalitetniji nego Nighthawk.
Aj onda ovako seiko citizen orient diver do 200e
Jako tesko ovako na prvu,zavisi kakav sat se trazi,vrsta itd.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
U svakom slucaju na prvom mestu je Seiko a ostali po volji.
1. Seiko (tradicija, renome, strahovit znacaj za svet satova, sinonom za dugotrajnost i kvalitet, ponos Japana.)
2. Citizen (Eco Drive je genijalan mehanizam. Po mom misljenju, Citizen Nighthawk je najbolji sat na svetu u rangu do 250-280€ jer je odnos cena-kvalitet nerealan.)
3. Orient (Jako su dobri. Ali... Atletico Madrid koliko god da je jak uvek i uvek dok je sveta i veka ce biti ispod velikog i mocnog Real Madrida i odvratne Barcelone.)
Sent from mTalk
"Mi pravimo stvari koje ljudima ne trebaju,zato proizvodjac satova ne sme da ima prejak ego"- Jean-Marc Jacot
Seiko je zaslužan za neke legendarne modele, originalna kornjača, 62mas, 6139, 6138, inovacije, saranili pola švajcarskih kuća, za to svaka čast... Ali imaju i kukolja.... Sa druge strane, Citizen je druga priča... Nemaju Grand Citizen (mada imaju neku high end grupu) ali njihovi tool diveri si tool do koske, zatim modeli sa svim živim senzorima (mada i Astron kod Seika)... Dalje, u nižoj klasi daju više, npr. Nighthawk, može se naći nov i za 200 a obrada kućišta i narukvica je da se smrzneš... Imaju još takvih modela ali su ređi kod nas... Orient je oduvek bio neka alternativa, malo blesavog dizajna u prošlosti u odnosu na ova dva proizvođača ali i jeftiniji... Imaju neke bestsellere...
Bookmarks sajtovi