Postovani forumasi prvo bih zeleo da se predstavim ovoj zajednici, ja sam Aleksandar, trenutno zivim i radim u Beogradu, gde sam relativno skoro dosao iz Uzica. Zatim bih da se svima zahvalim na ogromnoj kolicini korisnih informacija i novih znanja koje sam o satovima stekao citajuci teme na ovom forumu. Registrovao sam se prosle godine negde nakon/oko dobijanja mog prvog automatik sata koji sam na poklon dobio od taste. Radi se o modelu Zeppelin LZ 127, koji cu nekad kasnije slikati i ukoliko mi voljni momenat i vreme to dozvoli opisati. Kada mi je kupovan sat znao sam iz nekog mog veoma skromnog znanja o satovima i horologiji da zelim automatik i da su takvi satovi ipak nesto posebno u odnosu na kvarcne. Nakon toga citajuci vas kolege shvatio sam da imam prve simptome satitisa i da ce to ublaziti kupovina novog ljubimca kojim cu konacno malo odmoriti i vernog pratioca iz Nemacke. Kroz narednih nekoliko meseci sam imao vremena da odlucim sta zelim dok se stvori povoljan finansijski trenutak. Izbor je pao na, kako ime teme kaze Longines HydroConquest i tu mi treba vasa pomoc i vece iskustvo koje imate u odnosu na mene.
Jedina stvar koju ne bih zeleo da cujem u predlozima odnosi se na stanje sata u smislu nov/polovan. Nemam apsolutno nista protiv toga da nekad u buducnosti kupim polovan sat, ali bih za sada voleo da moj prvi samostalno kupljen kvalitetan sat bude nov.
Kroz potragu za ovim satom u Srbiji dobio sam dve cene, jednu over the top iz Bomara i jednu korektnu, ali i dalje delicmicno preko mog budzeta u "S&L JOKIĆ" zlatari u Delta City-u. Prvi su mi za sat trazili oko 160.000 bez mogucnosti ikakvog popusta jer oni nisu direktan uvoznik, po recima radnika, a drugi su mi trazili 126.000 uz mogucnost od 5% popusta za gotovinsko placanje. Ono sto me u konkretnom slucaju interesuje je da li je neko od vas imao iskustva sa Jokic zlatarom i da li je moguce izdejstvovati veci popust, i koliko bi to popust bio. Ukoliko je to zabranjeno javno pisati molio bih da mi, ako neko ima vremena odgovori na ovo u privatnoj poruci. Takodje sam naisao na informaciju da ste uspevali i da putem maila izdejstvujete bolje ponude, pa kako ja nikada nisam bio u prilici to da radim, a do sada iskreno nisam ni znao da je to moguce, cenio bih da dobijem formu maila koji ste slali prodavcima.
Ukoliko nije moguca opcija kupovine u Srbiji za neki iznos koji bi mene zadovoljio ( a on se krece negde oko 105.000 ) okrenuo bih se inostranstvu gde imam nekoliko mogucnosti. Tu bih forumase pitao kakvo iskustvo imaju sa sajtom chrono24.com, mislim na njihove verified prodavce, posto sa privatnim licima za sada nemam hrabrosti da se upustam u trgovinu. Nasao sam nekoliko opcija koje deluju legitimno i pitao bih vas za misljenje o njima:
https://www.chrono24.com/longines/hy...-id8404873.htm
https://www.chrono24.com/longines/hy...-id8403507.htm
Sto se samog modela tice uzeo bih najpre sat sa plavim ciferom, a ako ne pronadjem odgovarajuci takav skoro jednako mi se svidja i crni. Velicina kucista mi odgovara 39-41 mm posto imam manju ruku.
Unapred hvala svima i nadam se da cemo se druziti u naredno vreme. Ja malo vise volim da lurkujem kad na temu nemam sta da kazem, ali cu se svakako truditi da doprinesem koliko moje skromno znanje to dozvoljava.
Bookmarks sajtovi