Probao sam ga skoro. Pozitivan utisak mi je bio to sto je smanjen u odnosu na prethodnu generaciju pa je bolji za manje zglobove, ali to je individualna stvar. Veca rezerva snage je super.
Osim toga, mislim da je malo precenjen za to sto jeste. Poredim ga sa mojim SBDC055 koji kosta dosta manje, i ne vidim previse razloga za upgrade. Finish je manje-vise isti, s tim sto je dizajn kucista malo prostiji kod
SPB143J1, oblik je vise kockast i u skladu sa vintage modelima. Lugs su mnogo vise ravni, manje prate zglob. Meni se vise svidja kako je to uradjeno na mom, ali je i to individualno. Generalno, kad se stave jedan uz drugog, meni ovaj moj izgleda bolje i skuplje
Slicnog izgleda i proporcija je donekle i Zelos Mako koji je skoro izasao, ali kosta mnooogo manje. Ako ti ne smetaju microbrands. Mozes videti i ovu stariju 62MAS seriju kojoj pripada i moj. Tu ima jos i crni, obican plavi i dva zelena modela, ako se dobro secam. Na C24 mogu da se nadju za 500-600e iz Japana (plus carina).
Slicnog cenovnog ranga (i mooozda bolja kupovina) su i longines hydroconquest. Mogu da izadju i jeftinije nego seiko, kad uracunas 20% popusta kod nasih prodavaca. Slika ispod.
Bookmarks sajtovi