38Likes
-
11
Post By cefaleksin
-
2
Post By Milos G.
-
1
Post By cefaleksin
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 11
cefaleksin - moja kolekcija
Dragi forumasi,
Vec duze vreme zelim i ja da predstavim svoju skromnu kolekciju satova. Pre svega jos jednom zelim svima da zahvalim na ovom forumu, na informacijama, savetima, predlozima, predivnim pricama koje su u jednom delu doprinele i oblikovale moju kolekciju. Jos zelim da kazem da satove nosim od 6.-7. godine ali ova kolekcija pocinje pre desetak godina. I pre toga sam imao satove naravno ali posto nisu ovde necu o njima puno.
U prvom upisu cu predstaviti moj prvi sat iz ove kolekcije i prvi ozbiljniji sat koji sam sam sebi priustio sto mi je u tom trenutku bilo jako vazno i bio sam ponosan bas. U pitanju je Casio ef-500d-1av, kupljen na jednom popularnom i pouzdanom inostranom sajtu, od tada radi besprekorno i zajedno smo prosli mnoge delove sveta.
Drugi sat mozda najmanje cenovne vrednosti i "reputacije" ali za mene nikako manje vredan od ostalih. U pitanju je sat marke QnQ koji sam kupio u jednom periodu kada sam radio neke grublje poslove i nisam zeleo da ostetim Casio, a bez sata ne mogu, tada ga kupih samo da mi odradjuje funkciju pokazivanja vremena i datuma sto mi je na poslu bilo vazno, ALI kakve je ovaj sta uslove prosao i sta je preziveo moze slobodno da stane na crtu mnogo "vecim igracima" i jos jedna stvar sto je zanimljivo na njemu se ne vide nesto specijalno tragovi koriscenja, kakvu pricu ima iza sebe. Od pocetka do sad radi kao svajcarac
Sledeci sat iz kolecije opet ima neko svoje mesto i status. U pitanju je Citizen sport aw1577-11h. Od neke moje 15. godine (sad mi je 31.) zelja, cilj i inspiracija mi je bila da imam Citizen sat, naravno u pocetku mi je bio cenovno nedostupan, a imam neku filozofiju da za ozbiljne satove nisam hteo da stizu od roditelja vec da ih sam zaradim i zasluzim (duga prica, da ne davim previse filozofijom ) Prvi Citizen sam zeleo da bude svedenih linija posto sam vec imao Chrono Casio, i naravno da probamo i taj eco-drive. Odluka je pala u jednoj nasoj poznatoj prodavnici satova uz iznenadjujuci prijatan i vrlo kavalitetan razgovor. Naravno sat radi besprekorno.
Poslednji sat za veceras ali nikako i u kolekciji je Invicta pro-driver. Iako sam cuo dosta oprecnih informacija o samom brendu kako ovde na forumu, tako i od nekih poznanika odlucio sam se da uzmem ovaj sat iz razloga sto mi se bas svidjao, a ponekad treba i srce poslusati. Boja cifera mi je prelepa, na slikama ne moze nikako da se docara. Za sada radi lepo i to mu zelim i dalje...
Sledeci sat iz kolekcije koji zelim da predstavim, a ove sam to imao vec i ucinio pa necu puno duziti o njemu jeste Vostok Amfibija 110651 ponovicu samo da sam jako veliki postovalac Ruske kulture i umetnosti, kako kazu rusofil ali u onom normalnom smislu ( bez politike!!!) tako da sam zeleo i jednog predstavnika na polju satova, a na ovom forumu sam jos svasta lepo procitao o njihovoj istoriji casovnicarstva.
Sledeci na listi novi sat, takodje pricao sam o njemu na posebnoj temi pa cu samo jos jednom slike postaviti. U pitanju je Seiko Flightmaster SND255, plavi lepotan
Poslednje za sada u kolekciji, o kojem je bilo reci juce na forumu, ali nadam se da ce sve biti ok, je Seiko Prospex Solar SNE439P1, sat koji mi je lepsi uzivo i na ruci nego na slikama (a na slici uopaste nije ruzan). Poklon za rodjendan, a pogodjen i ukus i zelja ma sve.
Evo poslednja slika za kraj prestavljanja mojih satova, jedna grupna. Napomena u toj grupi se nalaze i supruzini satovi, jos uvek delimo isto mesto za satove dok je ne potisnem
Poslednja ispravka: Neša (21.12.2019. u 11:10)
-
Istaknuti član
- Reputacioni uticaj
- 26
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 11
Re: cefaleksin - moja kolekcija
U iscekivanju prinove u kolekciju satova, stigla jedna manja prinova, a to je bezel za moju amfibiju. Ovako sad to izgleda...
Prilog 147155
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi