72Likes
-
11
Post By Codelen
-
13
Post By Codelen
-
14
Post By Codelen
-
11
Post By Codelen
-
19
Post By Codelen
-
1
Post By amko71
-
1
Post By VLADAN P
-
1
Post By skydrummer
-
1
Post By StariAS
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 13
Codelen - moja kolekcija
Pozdrav svima! Kao što sam obećao pre par meseci, konačno ću predstaviti moju kolekcij(ic)u satova. Ima tu svega i svačega, nešto se menjalo, nešto će zauvek ostati, u svakom slučaju kolekcija je meni draga i većinu satova nosim kada god se ukaže prilika. To je i poenta kolekcije, zar ne?
Da pređemo na stvar. Ovako to otprilike izgleda:
Na slici fali još jedan stari Marvin, njega ću naknadno dodati u temu.
Idemo redom:
Raketa
Klasična Raketica, unutra klasik 2609.ha. Lep cifer sa rimskim brojevima koje, inače, ne volim baš, ali njemu lepo stoje. Sat je servisiran i sa ponosom ga nosi moja lepša polovina .
Omikron
Klasični navijač iz, rekao bih, '60ih godina prošlog veka. 34mm, mehanizam je AS 1130.
Nastavak sledi...
Poslednja ispravka: VLADAN P (17.5.2017. u 0:13)
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 13
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 13
Re: Codelen - moja kolekcija
Moja najvrednija dva vintage sata u kolekciji:
IWC
Izvinjavam se zbog loše fotke, staviću bolju naknadno. Već sam ga pokazao ranije, kalibar 89, 34mm, cifer solidno oštećen, mehanizam u odličnom stanju. Pošto ću ovaj sat sigurno nositi i čuvati zbog sentimentalne vrednosti, odlučio sam da probam da restauriram cifer, već sam preduzeo korake u tom pravcu (Hvala kolegi sin.er-u). Od kada je servisiran nosim ga bar dva puta nedeljno i brzo sam se navikao na 34mm...
Vacheron Constantin
Biser iz moje kolekcije. Porodično nasleđe, sa kraja '40ih godina, zlato. Sat ima polomljenu krunicu i ne radi već dugo. Da bi se doveo u stanje kakvo zaslužuje potrebno je veliko ulaganje, za sada stoji takav kakav je. Ne znam koji je mehanizam unutra.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 13
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 13
I na kraju, satovi koji su najčešće na mojoj ruci u dnevnoj upotrebi.
Sturmanskie SS-18
O tom satu sve znate, 3133 navijač. Meni sjajan i jedinstven dizajn koji ima svoje mane. Prilično neudoban i glomazan, ali svejedno jedan od mojih favorita.
Seiko 5 Sport 50th Anniversary SRP415K1
42mm, 4r36, lep, solidan, sve što se traži od petice za svakodnevno drndanje . U poslednje vreme malo zapostavljen zbog najezde vintage-a.
And last, but definitely not least...
Orient Bambino FER24005W0
Skoro pa mogu reći moj omiljeni sat. Sve je o njemu napisano, krasi zglobove više kolega članova, 40,5mm, in-house 48743 mehanizam, udoban, lep, lagan, za mene best buy u svetu satova.
Toliko od mene za sada (a malo li je?). Nadam se da će uskoro biti novih odgovora na ovoj temi, a do tada veliki pozdrav svima!
-
-
-
Lepa i zanimljiva kolekcija. Čestitke.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 15
Svaka čast, kad god vidim konkretni Orient setim se da moram da ga pazarim. Predivan sat.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi