48Likes
-
27
Post By GIvan
-
1
Post By Shmizla
-
1
Post By gogmajster
-
1
Post By VLADAN P
-
1
Post By Zagor
-
13
Post By GIvan
-
1
Post By joppa
-
1
Post By VLADAN P
-
1
Post By Zagor
-
1
Post By vladas
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 18
Givan satovi
Oduvek volim satove, imao sam rucni sat jos u prvom osnovne (1972. godine), stalno sam gledao u njega da su mi ga na kraju uzeli...Kada je neki sat uz mene kada su meni vazni dogadjaji u pitanju, sat ostaje ...Bilo je satova za koje sam mogao da kazem da imaju losu energiju i naravno oni su odlazili, nadam se da su onima kod kojih su otisli bili dobri. Prema nekima sam bio ravnodusan...
Uz moju kolekciju satova cu napisati sve sto znam o njima a to ce uglavnom biti datum nabavke i neki dogadjaj vezan uz njih. Dobar dogadjaj. Zato su tu.
Prvi pravi sat, kupljen u Parizu u leto 1984. bio na ruci vojni rok, studiranje, zenidbu, diplomiranje.
Casio
nema bateriju ni gumenu narukvicu ali verujem da bi radio.
Drugi sat sam dobio od roditelja kada sam diplomirao u novembru 1991.
Nivada
Kupljena u Knez Mihajlovoj u Fontani. Nosen na prvom radnom mestu, u guzvama tramvaja broj 13 razbijano staklo pa menjano. Nema bateriju, verujem da bi radio.
Treci sat sam kupio od prvog regresa za godisnji odmor u novembru 1992., na pijaci Zeleni venac medju prodavcima deviza...
Seiko 5
Onda dugo vremena nista, pa onda se uclanjujem na forum i u jednoj razmeni nabavljam sat od kolege Tolarbo u jesen 2011. Moji roditelji su slavili 50 godina braka.
Fortis Flieger
Mehanizam ETA 2824-2
Sada vec aktivno pratim Forum i trazim sat posle dugo vremena. Naravno cekam i priliku.
U leto 2012. sam na moru u Risnu a na putu do tamo poklanjam na Zlatiboru sinu Nikoli sat.
Casio
A u Risnu se Nikola i ja sastajemo sa Jovanom HN i kupujemo
Casio MTG 910D
Sledece 2013. slavim 25 godina braka i na poklon dobijam
Seiko SRP157
Mehanizam 4R36A.
U jesen 2013. dobijem na poklon od Jagosa
Poljot zvonar
U prolece 2014. u jednoj razmeni dobijem veoma redak sat iznenadjujuceg kvaliteta i resim da ga zadrzim.
Seiko Arctura Kinetic
I na kraju pre par nedelja dobijem od brata na poklon
Seiko SRP 307
Mehanizam 4R36.
...idemo dalje...
Poslednja ispravka: GIvan (18.6.2014. u 12:54)
vezba stvara majstora
-
Re: Givan satovi
Lepa priča i hronološki prikaz kolekcije. Kao što na kraju posta piše ...idemo dalje... iščekujemo prikaz nekih novih satova u tvojoj kolekciji.
Pozz!
-
Odlična evolucija i njezin prikaz, a i super satovi. Nek te i dalje služe i raste kolekcija.
-
Čestitam Ivane.
Lepo si ti ovo spakovao.
Jedino...prerano si se oženio
-
Svaka cast i kao sto rece idemo dalje
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 18
-
Bome se lijepo uklopio u odlicnu kolekciju. Cestitke!
-
Čestitke i od mene.
Dooobar
-
-
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke