pocetkom godine sam poceo da se interesujem za satove i polako skupljao informacije o njima. negde usput naleteh i na ovaj forum i zadrzah se citajuci postove clanova, slusajuci znanja i na kraju resih i da se uclanim pa posle toga poceh i da postavljam pitanja i planiram kupovinu sata. od sireg napravih uzi izbor a onda se i odlucih za moj prvi sat. bese to casio mtp-1291 koji se pocetkom marta uselio na moj zglob.
sat lepo lezi na ruci, udoban je i veoma citljiv obzirom da je poveliki. razmisljao sam se da mu promenim kais, ali ostade na celiku. navikoh se iako cupka dlacice i dalje...
kako vec negde napisah, malo-malo pa sam bacao pogled na njega iako me je najmanje interesovalo koliko je sati. setao sam gradom i gledao satove po izlozima, slucajno otkrio mnostvo prodavnica i sajdzijskih radnji pored kojih sam ranije prolazio ne osvrcuci se. zastajkivao, mastario, gledao casia...
a onda pocese temperature da se dizu. gleda se gde na more, iz prasine izranjaju peraja i maska za ronjenje a u glavi poce da se radja ideja o diver-u (neko rece da ce me uhvatiti satitis...) koji je nekako po tipu oduvek bio br.1
i poceh da razgledam.
prvo casio duro, ali nemaju u plavoj boji. ostalo nije dolazilo u obzir sto zbog cene, sto zbog kvaliteta, u prevodu ili je preskupo za mene ili je s....e
bilo je i ruznih, ruku na srce.
a onda naleteh na jedan, za koji su mi i ovde rekli da nije nista posebno i da ima boljih i lepsih i pametnijih i zgodnijih i ovakvih i onakvih, ali taj francuz je nekako golicao i mamio. i posle par nedelja nadjoh se sa covekom koji ga je prodavao i rezultat mozete da pretpostavite.
nek ide zivot, beuchat je moj
tacan naziv je beuchat cap100/0055
(posto nisam vican fotografiji, skinuh sliku sa netu)
sat je kao nov, ocuvan i nenosen mnogo. skratih mu narukvicu i sad lezi na ruci i menja casia koji odmara posle dva meseca svakodnevnog rada. udoban je ne cupka dlacice za razliku od casia. svetli u mraku kao novogodisnja jelka, a primetio bih da je dosta tezi od casia. celicno kuciste, celicna narukvica, poklopac se usrafljuje, bezel rotirajuci u jednom smeru, krunica se usrafljuje (valjda se tako zove ovo gde se namesta vreme i datum?) i to je to. sta je unutra, nemam pojma. koliko je tacan, nemam pojma. pise water resist 100m, a da li je zaista, nemam pojma. sve te detalje ne znam, a i ne zanima me. ono sto znam je da mi se svidja i da cu ga nositi na ruci makar pokvarenog.
bez brige, casio nije zanemaren i zaboravljen, samo je malo elegantniji od ronioca i vreba svaku priliku ne bi li se prosetao.
za one zainteresovane, a znam da vas ima, evo jos par slika, vise pokusaja, ali sta ces. ne moze covek sve da zna
i eto tako. za sada porodica broji dva clana, a retko ostane na tom broju.
do sledeceg prosirenja....
Bookmarks sajtovi